Sign in to follow this  
Followers 0
Hoppkins

Избор на нов лаптоп

6 posts in this topic

Здравейте приятели,

търся си лаптоп и събирам мнения относно два модела, а именно:

ProBook 450

ThinkPad EDGE E530c

Като цяло много ми харесва дизайна на HP - то но симпатиите ми към този модел приключиха когато се сблъсках с дислплея му, ужас. Много убити цветове. Миля че е TN матрица.

ThinkPad-a........няма нужда да питам за ThinkPad но когато се има предвид че това е бюджетен модел на марката, където е търсен широк обхват от потребители поради достъпната му цена всъщност се отваря една голяма въпросителна...колко ThinkPad e тоя ThinkPad? Все пак е EDGE. Пускам тоя пост тук в Laptop.bg защото Вие хора все пак ги продавате тия компютри, освен това ги тествате и правите едни страхотни ревюта които аз с удоволствие гледам. В един друг пост прочетох че пишете за един ThinkPad E530 който е с WLED дисплей и бил по-добър от дисплея на ProBook 4540s, http://laptop.bg/archive/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E530-lenovo_thinkpad_edge_e530_NZQAKBM

но този модел който аз съм си харесал не знам дали е с WLED. Според мен не е. Въпроса ми е има ли разлика в дисплеите на ProBook 450 и ThinkPad E530c ? Търсих в Пазарджик това Леново, да го поразгледам поне малко преди да го поръчам но ги няма никъде по магазините...всички работят на поръчка. Моля Ви дайте ми съвет...интересуват ме следните характеристики:

оставям хардуера на страни понеже моделите които съм си харесал са с идентични почти характеристики.

- здравина

- охлаждане

- качествена изработка

- шум

Благодаря Ви предварително

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Като цяло мнението ми е сходно с това от тази тема, като единствената разлика е, че ProBook 450 има по-ограничен достъп спрямо 4540s. Иначе е добре да прегледате тези две теми:

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=50375&hl=%2BEdge+%2BE530+%2BProBook+%2B4540s#entry194458

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=51093&hl=

Бих Ви препоръчал V5-573G с IPS и 720M, както в горепосочената тема. Единствено при по-голямо натоварване е по-шумен от ThinkPad E530c и ProBook 450, но по останалите 3 критерия е наравно с тях.

Надявам се, да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей Богдан, и благодаря за отговора.

Мисля че се спрях на един модел повлиян от няколко фактора които ми допадат, с оглед на това за какво ще го ползвам.

http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E540-lenovo_thinkpad_edge_e540_20C60043BM

Преди всичко искам да кажа че лаптопа ще бъде ползван основно за писане на код с Visual Studio, обработка на снимки с Photoshop и Fireworks, и общо взето май е това. Спрях се на тоя модел защото като се замисля по-добрия вариант за мен май е да няма видеокарта която допълнително да загрява машината и да хаби батерията, но от друга гледна точка не съм сигурен тази HD 4600 дали ще се справи с Photoshop, за това искам Вашето мнение, въпреки че гледах едно ревю на което се вижда че са сериозни чипове:

http://news.laptop.bg/intel-hd-graphics-4600-spodelena-pamet/

Другата причина да се спра точно на тоя модел е по-бързия хард, и от тук следва още един въпрос: Има ли тоя модел слот за SSD както при Е530?

Ами мисля че това е за сега всичко което искам да питам.

Благодаря предварително

Поздрвави,

Светослав

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, Светослав

Да за Photoshop ще е предостатъчен този графичен чип. Що се отнася до mSATA скита - не, няма такъв, но пък има по-нов М.2 слот, който е предназначен за нов тип mini PCI-E SSD-та, които очакваме скоро да се появят на нашия пазар (може би началото на лятото). Все пак, ако не Ви се чака появата им, може да предложим тази конфигурация - http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E540-lenovo_thinkpad_edge_e540_20C60043BM_SSD120GB. Тук E540 е с SSD на мястото на твърдия диск, а той е на мястото на DVD-то.

Ако имате още въпроси, ще съм насреща!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря Богдан,

предложението ти малко надхвърля бюджета ми, а от друга страна мисля че бих могъл да изчакам появата на м2-ssd-то, така че оставам на първия вариант и след време ще си взема една 128-ца SSD. A....да те питам...при Е530c mSATA-та всъщност е на SATAII (това мисля че го видях в едно ваше ревю, където обяснявате че този чипсет поддържа до 6 SATA, където само 2 на SATAIII на които са вързани HDD-то и DVD-то, а mSATA остава на SATAII) което значи че SSD-то ще работи на по ниска скорост "260-280Mbps". При E540 по същия начин ли се поддържа слота за SSD-то или тук вече е на SATAIII?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Този проблем го имаше само при E530, при Е530c е оправен. За Е540 още не сме правили тестове поради липсата на подходящи SSD-та за целта, но съм убеден че няма да има такъв проблем. Във всеки случай, дори и на SATA II подобрението е осезаемо.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0