Sign in to follow this  
Followers 0
hummer

Избор на хард диск вътрешен 1tb

5 posts in this topic

Здравйте колеги, имам нужда от малко помощ и съвети
лаптопат е асус x51r-ap140 харда му в момента е 120gb sata 1.5

трябва да му се сложи 1тб та се чудя коя марка модел да избера, за момента съм се спрял на WD blue и scorpio blue, ще ми препоръчате ли нещо друго като разполагам с около 170 лв. чудя се сата 2 или 3 да избера ?

И не можах на 100 процента да се уверя дали дъното подържа сата 2. има ли вазможност да закупя хард и да се окаже че е несавместим и дъното да не го разпознае?

Share this post


Link to post
Share on other sites

За WD давам най-висока оценка като качество-цена на пазара в момента.Преди време Сийгейт бяха направо"неразрушими" :) но се промениха нещата,откакто ги купиха Макстор/мисля че още са тяхна собственост/.Най-много хардове в момента/година и нещо/ с лоши сектори,нарушен MBR и т.н.съм сменял на Самсунг,като ми прави впечатление че са почти нови и с голям капацитет,на съвременни машини.Което ми е малко странно,като знам прецизноста и качеството на фирмата!Колкото до съвместимостта между S/ATA и S/ATA 2,проблем няма да има.Имам машина,на която "master" е сата,"slave"е сата 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://en.wikipedia.org/wiki/Maxtor

Много добра идея е да се чете, преди да се пише.

Няма начин дъното да не разпознае диска, защото SATA II и SATA III са обратно съвместими.

Но обърни внимание на дебелината на диска, защото има дискове 1 ТВ, които са 12,4 милиметра дебели а не 9,5 както твоят и няма да можеш да сложиш капака.

Аз съм слагал такива дебели дискове на някои машини и правя алуминиеви капаци заради дебелината.

редакция: Всяка фирма има добри и по- слаби модели. Търси в характеристиките им числото за MTBF - то е показател за извършените от производителя тестове на конкретния модел. Колкото е по- голямо - толкова е по- добре.

Edited by gguest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Взимай смело WD scorpio blue.Ползвал съм 500gb i 750gb-тихи и хладни хардове. Дори и след 450+дена работа са си все така изрядни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако можете да отделите по-вече пари, бих Ви насочил към хибридните дискове (SSHD - Solid State Hybrid Drive) на SeaGate, като тези двата - http://laptop.bg/hard_drives/compare?ids[]=44&ids[]=64 - те ще са много по-рентабилно решение, поради по-добрите скорости на зареждане на операционната система и програмите, след като бъдат кеширани в 8-те гигабайта SSD кеш.

Иначе в момента много добър избор в момента е този Western Digital Red.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0