Sign in to follow this  
Followers 0
morrt

IBM T43P Вероятен проблем в дъното

3 posts in this topic

Имам три Т43-ки. Какво да кажа - фен съм на модела. И трите са купени от тук, от форума. На първата от тях след около година изгоря харда и го смених с друг, също купен от форума. Нямаше лоши сектори - малък, но читав. Сега, година по-късно, новият хард е с много лоши сектори и дъното въобще не го отразява при стартиране. Но... това е по-малкият проблем. Взех от другите 43-ки хардовете и пробвах с тях - забива и с двата. Пробвах и с чисто нов, същата работа - забива. Забива и на пусканите тестове. Може и да си въобразявам(защото не съм сервиз, а просто потребител, който чете, преди да попита), но мисля , че загрява повече от другите два и то на различно място. Стигнах до извода(разбира се и след консултация със специалист), че вероятно се касае за проблем в дъното.

Тъй като за мен тези лаптопи(за които дори не намирам време, а самото удоволствие да притежавам ми доставя наслада) имат сантиментална стойност, не ми се иска да го пенсионирам за части на другите два, а бих искал, ако някой се чувства достатъчно компетентен, да го погледне и евентуално да поправи.

Бих бил благодарен на всеки отзовал се, стига да е осмислил написаното до тук и все още смята, че има шанс да се справи.

Благодаря.

Поздрави!

Edited by morrt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Един ребол на юга би помогнал по принцип им е болка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз имах абсолютно същият проблем. набутах се и купих нов хард диск/ тоест втора употреба де/ и с него същата работа - лаптопа забива когато си поиска. Занесох го в един сервиз за компютри във Варна http://www.pc-varna.com и за 15лв ми го оправиха. Сега имам един хард диск 60GB ATA за продажба.

Edited by creativeme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0