Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Sybina

Въпрос за лаптоп Lenovo y510p

3 posts in this topic

Здравейте,
Имам няколко въпроса за модела y510p на Lenovo. Аз лично имам симпатии към марката, тъй като първият ми лаптоп беше Lenovo. Та въпросите ми са относно здравина и издръжливост, както и дали е подходящ за употреба на тежки 3d програми- 3Ds Max с Vray- най-тежкото, което ползвам за сега. Та по тази причина ми трябва здрава машинка с 16GB RAM, процесор (според мен) Intel i7, а за видео картата- тук вече бих поискала помощ при избора. Бюджета ми може да достигне към 2100 лв, но ако има нещо наистина добро може и малко да се вдигне. Ако имате някакви други предложения за марки или други модели Lenovo, много ще се радвам да ги споделите с мен.

Много благодаря предварително.

Поздрави Събина :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За рендъринг препоръчително е да се вземе настолна машина, поради по-подходящите части и по-доброто охлаждане, които може да се сложат. Но ако непременно трябва да е лаптоп, на първо място бих насочил вниманието ви към ASUS RoG G750 (до скоро го имаше и в по-евтини конфигурации с GTX 765M), той има солидно охлаждане и много добра видеокарта, която ще свърши работа. Lenovo IdeaPad Y510p също би свършил работа, но ще е добре да се подсигурите с по-мощна охлаждаща подложка. Също така трябва да проверите въпросната програма, дали ще поддържа SLI режима на две GeForce GT 755M. Принципно за такъв тип дейност се използват професионални карти от Quadro линията на NVIDIA и FirePro линията на AMD, но при лаптопите цената обикновено минава 3000 лева, за конфигурация която наистина ще върши работа.

Обобщено, изборът Ви се свежда до ASUS G750, Lenovo Y510p или настолна машина.

Дано съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за изчерпателния отговор!
Ще го обмисля, но все още клоня към Lenovo. А за настолен компютър съм си мислила, но имам нужда да го нося с мен и няма да ми е удобно.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0