Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Ивайло Костов

Изборна лаптоп

5 posts in this topic

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_772G-acer_aspire_v3_772g_SSD

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y510p-lenovo_ideapad_y510p_59390541_SSD120GB

http://laptop.bg/laptops-asus-N550-asus_N550JKCN019D_SSD120GB

Здравейте харесал съм си тези 3 лаптопа и избирам м/у тях. Като цяло няма да играя много игри,и да тормозя компа с някви програми.Искам само да си взема комп който да изкара 5 години. Ако имате други предложения ще се радвам да споделите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някой от по-запознатите, които работят и тестват лаптопи да сподели мнение!? Главното ми желание е да е поне 15.6"

и да е със здрава конструкция (алуминиева примерно), искам да е със добър процесор и видео карта (до 2200 лева) .Решил съм да си го поръчам от LAPTOP bg ,че така като разглеждам в нета, май само от вас са доволни клиентите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Lenovo IdeaPad Y510p и ASUS N550 са по-добрия избор, заради лесния достъп до охлаждането, съставните компоненти и по-добрата им сглобка спрямо останалите мултимедийни машини в този клас.
post-9038-0-04006000-1396187229_thumb.jp
post-9038-0-68627500-1396187251_thumb.jp

Asus N550 е с повече вложен алуминий по корпуса, но поема отпечатъци по капака и долната част на корпуса. Капакът също прави впечатление, че е много гъвкав при натиск. Като минус може да се отбележи батерията, която е 4 клетъчна и се намира под сервизния капак и процесора, който е запоен за дънната платка. Предимство е, че видеокартата е от новото архитектурно поколение на NVIDIA - Маxwell. Друго предимство е и дисплеят с IPS матрица, която предоставя много добри ъгли на виждане, но в конкретния модел предоставя по-лошо покритие на sRGB и Adobe RGB цветовите пространства спрямо y510p.

Lenovo IdeaPad y510p е с вложен алуминий по горната част на капака и горната част на корпуса, но отдолу е от пластмаса и отново попива отпечатъци по алуминиевата си част. Гъвкавости при натиск не се забелязват никъде по корпуса, батерията е 6 клетъчна и се премахва лесно. Отделно може да се надгражда с допълнителна видеокарта на мястото на DVD-то и SSD на специално обособения M.2 слот (важи за конфигурациите със 755М видео, при повечето конфигурации със 750М този слот не е запоен). Също на мястото на DVD-то може да се сложи допълнителен вентилатор или харддиск (както ние сме направили в посочената от Вас конфигурация), който с отключването на два предпазителя може лесно да се извади и да се сложи друг.

Acer Aspire V3-772G е изработен изцяло от пластмаса, но сглобката е добра и пластмасата не поддава при натиск. За разлика от горните два модела, той по-трудно поема отпечатъци. Дисплеят му е сходен с този на Y510p, а възможностите му за ъпгрейд също са големи. Има два слота за HDD или SSD 2.5', един mSATA слот за PCI-E SSD-та и четири слота за оперативна памет с максимален капацитет до 32GB. GeForce GTX 760M е най-производителна от споменатите карти до момента (с изключение на SLI конфигурациите на 750М и 755М), като по-подробни резултати може да разгледате в нашата класация.

ASUS G56JR е друг модел, който очакваме скоро да пристигне на склад. Той е почти идентичен с N56JR, като има леки козметични промени. Има вероятност да бъде с подобрено охлаждане и също така да е по-малко капризен откъм дайвери за видеокартата, както е в момента N56JR.

Ако имате още въпроси, ще съм насреща да отговарям!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Екстра, благодаря за отговора. Май се спирам на леново.Добре е да е 17" но се чудя (голяма дилема)... имам още малко време (трябва да си взема до лятото) така че ще се озъртам още месец-два и ако няма нещо по-добро от сегашните модели,ще тегля чоп,че иначе няма как да реша,,,,много благодаря

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0