Sign in to follow this  
Followers 0
muzicantini@abv.bg

Acer V3-772G или Asus N550Jk/JV

1 post in this topic

Така, отказах се от варианта геймърски лаптоп за нуждите ми, защото прочетох и лично се уверих, че екранът на Асус G750 е под всякаква критика (не става за друго освен за игри ).

Горните два модела останаха фаворити, след като видях, че от днес сте пуснали въпросният Асус N550JK.

При Acer ми харесва това, че като цяло хардуерът е мощен в прилично охлаждащо се шаси и няма да имма проблеми при по-интензивна работа със снимки (прегряване, забавяне и тн), Поддържа до 32ГБ РАМ, което го прави до някъде futureproof. Това, което ме озадачава обаче, че за разлика от вашето ревю, навсякъде по форуми и сайтове дават много лоша оценка на дисплея. Казват, че делта Е има неприемливо големи стойности 8- 10, екранът има видимо син оттенък с температура към 12 000 келвина се казваше в едното ревю. В същото време вие сте дали много ласкави отзиви за дисплея, добър контраст, добър цветови обхват и много добро цветопредаване, което за моите нужди е идеално. На кое може да се вярва, мислите, че е въпрос до бройка, имате ли наблюдения над други бройки? Принципно най-лесното е да го поръчам, да го раздвижа и сам да се уверя, но пък ако се окаже, че положението с цветовете е такова трагично не ми се занимава с връщане и тн. И другият въпрос е - възможно ли е да се ползва външен монитор и заедно с дисплея на лаптопа заедно да се калибрират така, че да дават максимално точни цветове?

Относно Асус - най-големият плюс и причина въобще да го обмислям е IPS панелът. Но ниския цветови обхват ме смущава за разлика от доброто цветопредаване, освен това ми е някак трудно да преценя контрастът от 600:1 дали е добър, а доста малко ревюта има из нета за този дисплеи. Другите въпроси относно този модел са, дали малкото шаси има склонност да прегрява при натоварване (натоварване на процесора при работа с Lightroom ) или игри. В този ред на мисли новите карти 850m имат ли някакво видимо предимство пред старите, че даже и са с по-малко памет отново на ДДР3?

И накрая да ме насочите към единия от двата, бях почти се навил за Acer, но като видях новото предложение с IPS се двоумя отново. Има немалка вероятност да се ползва и с външен монитор, но като за начало ще си бъде с вградения.

Съжалявам за многото въпроси, но се надявам вече най-сетне да кандисам, че ми писна да чета ревюта и да ходя по магазини :D

Благодаря!

Edit: Възможно ли е на Асуса да се добави SSD, без да се маха ДВД-то?

Edited by muzicantini

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0