Sign in to follow this  
Followers 0
dobridin

Помощ за избор на лаптоп до 700лв

4 posts in this topic

Здравейте, искам да ви помоля за малко акъл. Решил съм да подаря на приятелката си лаптоп, но тъй като не разполагам с голям бюджет искам лаптопа да е до 700лв. Решил съм да и го купя с калъф и мишка като общата цена да е около 750-60 лв. Както се досещате тя не играе игри, така че най-важните параметри за мен са хард диска и това лаптопа да е лесно преносим на и да има добър живот на батерията, защото тя често пътува. Лаптопа ще се използва за гледане на филми (няма да са HD), слушане на музика,интернет и използване от време на време на офис пакет. Търся нещо което да работи гладко с тези неща.След като прегледах предлаганите модели се колебая между няколко модела:

http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_C55_A-toshiba_satellite_c55a1rm - това е фаворита ми. Имам 2 лаптопа на Тошиба, тя също е имала един и сме много доволни. Харесва ми това и цвета и мисля, че комплекта който се предлага ме устройва.Единственото нещо което не ми харесва е видео карта, защото прочетох че е най-ниския клас от вградените карти на Интел и не знам как ще се справя със филмите и операционната система.

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_E1_432-acer_aspire_e1_432_NX_MKKEX_001 - най-много се колебая между този и горния модел. Харесва ми, че е 14 инча, има по-голям хард и дизайна е много добър също. Не мога да разбера защо обаче теглото му е над 2кг. Другото което не знам е как ще се справя процесора. Само 1,4 Гхц е , въпреки че е от по-новото поколение процесори.

http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_C55_A-toshiba_satellite_c55a1l4_PSCG8E_051001B3 - в този лаптоп ми харесва това, че процесора е доста напред в класацията за процесори. Видео картата също е по-добра от тази на първата Тошиба. Не знам обаче дали ще се усети разлика предвид факта за какво ще се използва лаптопа.

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_431-acer_aspire_v5431_NX_M17EX_013 - за този също ме притеснява процесора, всичко друго е ОК.

Доста почетох по въпроса и пак не мога да избера между тези модели. Ако някой има наблюдения за тези модели ще се радвам на помощта му!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Всеки един от лаптопите ще бъде достатъчен за описаната дейност. Първата Toshiba е с процесор е базиран на архитектура предназначаена за смартфони и таблети. Производителността е прилична, като се има предвид изключително ниската максимална консумация от 7.5W, която през повечето време е 4.5W и би се класирав в класацията ни около 56-то място. Поради ниската си консумация ще осигури много време за работа на лаптопа (около 6-7 часа при нормално натоварване в режим на спестяване на енергия),а също така отделя много малко топлина и съответно може да му се сложи пасивно охлаждане (тоест няма стандартно охлаждане с вентилатор), както са направили от Toshiba за конкретната конфигурация:
post-9038-0-87175100-1394740534_thumb.jp

Това означава, че лаптопа е напълно безшумен и нуждата от профилактика на охлаждането почти няма да се налага. Относно Intel HD Graphics (Bay Trail), тя ще бъде напълно достатъчна за HD филми и дори игри като FIFA 13 може да бъдат подкарани на ниски настройки. Относно перативната памет, самия процесор не поддържа повече от 8GB, а BIOS-а е малко по-ограничен от стандартните и по-трудно може да се сложи операционна система. (когато тествах сходна конфигурация ми се наложи да направя чисто нов диск, за да подкара инсталацията, а през флашка не успях да boot-на)

Другия вариант на C55 е наистина с най-мощен от всички процесори, също така вградената графика е способна да възпоризведе 4К (3840 × 2160 резолюция) видео на до три монитора, а FIFA 13 може да се играе спокойно на високи настройки. Процесорът е на сокет и позволява надграждането му за в бъдеще (това вклюзва и по-мощна вградена графика, понеже тя се намира в самия процесор). Консумацията тук скача на 35W и съответно ще може да осигури около 4 часа автономна работа, а максималното количество оперативна памет, което може да се сложи е 16GB (заради наличието на само два слота иначе процесорът поддържа до 32GB). Ето така изглежда стандартното охлаждане на този модел:

post-9038-0-08203400-1394742749_thumb.jp

Acer Aspire V5-431 също е снабден с процесор със сходните качества като Pentium 2020M, но с малко по-ниска производителност. Все още не съм се докосвал до този модел и не мога да напиша много. За повече информация бих Ви насочил към това ревю - http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V5-431-Notebook.83411.0.html

Acer Aspire E1-432 както сте забелязал е с процесор от последното към момента архитектурно поколение на Intel и описанието което сме предоставили на Celeron 2955U е напълно валидно и за този процесор. Единствената разлика е в добавената поддръжка на Intel Quick Sync Video, което ще допринесе за по-бързото възпоризвеждане на видеофайлове и клипове в интерент. Процесорът ще се справи без проблем с ежедневните задачи, а графичния контролер е способен да възпроизведе игри като Tomb Raider на ниски настройки. Понеже е ниско-волтажен процесор, ще осигури около 4-5 часа работа на вложената 4 клетъчна батерия при Power Saver режим и намалена яркост на дисплея. Ето как изглежда модела отвътре:

post-9038-0-89753300-1394744612_thumb.jp

Изработката е добра, но за съжаление няма никакъв достъп до компонентите, поради липсата на сервизен капак, съответно ъпгрейдите ще стават по-трудно.

Това е сравнение на производителността на процесорите:

Pentium 2020M - http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+2020M+%40+2.40GHz

Celeron 1000M - http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+1000M+%40+1.80GHz

Celeron 2995(7) - http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+2955U+%40+1.40GHz

Celeron N2820 - http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+N2820+%40+2.13GHz

Ако се колебаете кой лаптоп да вземете, може да минете през офиса ни, за да ги разгледате. Единствено ще трябва да се уговорите с колегите за ден в който да ги имаме налични.

Надявам се да съм помогнал с избора!

Поздрави

Богдан

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Ще помисля още малко и ще направя поръчката. Проблема е, че не съм от столицата и няма как да мина през магазина и покупката ще е онлайн. Но отговора много ми помогна и за сега мисля да се спра на Acer E1. Възможностите за ъпгрейд не ме интересуват, тъй като няма да се възползвам от тях. Сглобката за мен е по-важна. Единствения проблем е, че не ми харесват чантата и мишката с които се предлага, но това лесно ще се смени. Благодаря отново!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сглобката на E1-432 е по-добра спрямо C55 и мисля, че е по-добрия избор. За да добиете по-голяма престава, прегледайте това ревю на сходен модел със същия корпус - http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-E1-470P-6659-Notebook.108284.0.html

Може да пишете на косултантите ни в чата, дали е възможно да Ви подменим комплекта с този на C55, така че отново да може да го вземете на по-ниска цена. Също така може да се възползвате от предложението ни и да напишете ревю според нашите изисквания.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0