Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Д�иди

Помощ при избора на лаптоп

9 posts in this topic

Здравейте,

Харесала съм си няколко лаптопа

http://laptop.bg/laptops-asus-X550_dark_gray-asus_x550vb_xo003d_SSD120GB

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Z510-lenovo_ideapad_z510_59403823

http://ardes.bg/laptop/Lenovo+G510-55846

http://ardes.bg/laptop/Lenovo+G510-54638

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y510p-lenovo_ideapad_y510p_59390541

Кои от лаптопите имат вградена видео карта Intel?Коя от тези три видео карти е най-добра: NVIDIA GeForce GT 740M (2GB DDR3, 64-bit),AMD Radeon R7 M265 - 2 GB DDR3 и AMD Radeon HD 8750M - 2 GB DDR3,тъй като знам,че y510p е с най-добрата видео карта? Кои от моделите са с качествена сглобка? Лаптопа ще се използва за сърфиране в интернет, гледане на филми и програмиране, няма да се играят игри на него.

Ще съм много благодарна ако някой ми помогне при избора! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

От 3-4 години насам северния мост от чипсета се инсталира в самия процесор, така той по-лесно управялва бързите устройства като външните видеокарти и оперативната памет. Понеже в северния мост е честа практика да се вгражда и графичен контролер, то процесорите се сдобиха с тяхната функция. Тоест всеки лаптоп в момента има задължително и в граден графичен контролер в процесора си.

Щом лаптопа ще се изпозлва за ежедневни задачи и програмиране, без да се натоварва с игри, то бих Ви посъветвал да вземете лаптоп с вградена графичен контролер и SSD. За програмиране няма да Ви трябва мощна видеокарта, а SSD-то ще ускори значително работата на операционата система и програмите. За филими Intel HD Graphics са напълно достатъчни да възпроизведат 4K видео (3840 × 2160 резолюция) и няма да натоварва допълнително охлаждането на лаптопа, защото (както вече споменах) е вградена в процесора.

Показала сте лаптопи от различни ценови класове и няма смисъл да се сравняват, защото този от висок клас (Y510p) e за предпочитане, поради по-добрата сглобка, охлаждане и технически спецификаци. Но аз бих ви насочил към лаптопите ориентирани към бизнес потребителите. Те са с по-издръжлива конструция за ежедневното натоварване (по-здрави панти и по-масивен корпус) и достатъчно добри технически спецификации за да вършите работата си без проблем. Бих Ви насочил към конкретни модели от Latitude и Vostro сериите на Dell, ProBook и EliteBook сериите на HP и ThinkPad сериите на Lenovo, ако споделите вашия бюджет и конкретни хардуерни изисквания.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси много,Богдан!

Бюджета е до около 1200-1300 лв, като хардуерни изисквания-процесора да е i5 или i7(четириядрена версия),RAM да е 8, нямам претенции колко да е голям харддиска и ми се иска лаптопа да има все пак някаква външна видео карта и като гледам на повечето модели видео картите са с 2gb.Като цяло съм скептична към HP, по-скоро съм се насочила към Asus и Lenovo,тъй като чувам много добри отзиви за тях.

Поздрави Диди

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Бих Ви насочил към Lenovo ThinkPad E530c със 120GB SSD, ThinkPad E540 и Fujitsu Lifebook AH544 ако наистина държите на дискретната видеокарта (тя е запоeна за дъното и не може да се сменя). Тези модели са с най-добро съотношение на качество на изработкам, компоненти и охлаждане. Те имат лесен достъп до охлаждането и всички съставни компоненти под сервизния капак. Съответно са лесни за ъпгрейд и поддръжка от ваша страна. Предимството на E530c е в наличието на SSD, докато другите два модела са снабдени с по-нови процесори, но разликата в производителността не е голяма. Това може да проверите в нашата класация. Относно видеокартите, те са от нисък клас, но ще са предостатъчни за вашите нужди. Те също така могат да се настроят, да не работят с определен тип програми и натоварването да се прехвърли върху вграденото видео, така че натоварването на батерията и охлаждането да бъде по-малка.

Ето няколко ревюта:

ThinkPad Edge E530c

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-lenovo-thinkpad-edge-e530-stilen-laptop-za-biznesa-vi/

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E530-NZQBQGE-Notebook.76963.0.html

ThinkPad Edge E540

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E540-20C60041-Notebook.109012.0.html

LifeBook AH544

http://www.notebookcheck.com/Test-Fujitsu-Lifebook-AH532-Notebook.80163.0.html

Дано съм помогнал с избора!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси много за съветите,Богдан. И да попитам по специално за модела lenovo ideapad g510 дали са качествени изработката,компонентите и дали е добро охлаждането, също така коя от двете видео карти е по-добра AMD Radeon R7 M265 - 2 GB DDR3 или AMD Radeon HD 8750M - 2 GB DDR3 и също дали AMD Radeon HD 8750M е AMD Radeon HD 8750M + HD 7640G (2GB DDR3) или е само AMD Radeon HD 8750M (2GB DDR3),тъй като в сайта се казва,че този модел е с AMD Radeon HD 8750M + HD 7640G (2GB DDR3)?

Поздрави,Диди

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMD Radeon не бих препоръчал в работен лаптоп, особено ако е от нисък или среден клас. Охлажданията на самите лаптопи са достатъчно добре направени за тях, а самите карти са много капризни откъм драйвери на моменти. Графичната конфигурация AMD Radeon HD 8750M + HD 7640G (2GB DDR3) е най-производителна и може към момента да се срещне единствено в HP ProBook 455, но там процесорът е много под нивото на Core i5 процесорите в горепосочените от мен модели, а самата конфигурация на лаптопа е подходяща за геймъри с нисък бюджет.

Y510p е много добър мултимедиен лаптоп, той има много мощна видеокарта, която за вас ще бъде напълно излишна, относно охлаждането, то е на отлично ниво за ценовия си клас и отново има лесен достъп до него, както при thinkpad-ите. Бих казал, че клавиатурата му е много удобна за програмиране (същото се отнася и за горепосочените от мен ThinkPad-и), но това донякъде е въпрос на лично предпочитание.

post-9038-0-47328200-1394653086_thumb.jp

(това е снимка на SLI модела, на мястото на червения вентилатор има DVD в посочения от вас модел)

Ето и ревюто му:

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-lenovo-ideapad-y510p-gejma-rski-zvyar-ot-posledno-pokolenie-s-dve-videokarti-geforce-gt-750m

Share this post


Link to post
Share on other sites

А при y510p възможно ли е да се махне DVD-то и да се сложи на негово място втора видео карта.Богдан,какво ти е мнението за lenovo ideapad z510,качествена ли е изработката,добро ли е охлаждането и гледам че е доста по-лек от другите модели и мисля че ще е по-удобен за работа?

Мерси отново за помощта която ми оказваш! :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, даже предлагаме такава - http://laptop.bg/docking_stations-lenovo-nvidia_geforce_gt_755m_for_lenovo_ideapad_y510p_

Z510 има много добра изработка, всичко е добре скачено едно за друго, но е много труден за поддръжка и ъппгрейди, а много хора се оплакваха от високи температури и загряване при конфигурациите с Core i (Ivy Bridge) и NVIDIA GeForce GT 635M.

Определено по-ниското тегло е предимство, затова бих препоръчал Acer Aspire V5-573G с IPS в качеството си на добро съотношение мжеду тегло, прозиводителност и удобство.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0