Sign in to follow this  
Followers 0
ingenera7

Проблем с батерия на Toshiba satellite l 300

6 posts in this topic

Здравейте,

от известно време батерията ми започна да издържа по 5-10 мин. Повода да отворя темата е, че въпросната е малко използвана, държана е свалена от лап топа и я зареждах горе-долу по веднъж месечно. Чувал съм, за някакъв брояч, който имал всеки лап топ, който отчитал включванията и оказва влияние на батерията. Възможно ли е и при мен да се е получило нещо подобно и има ли вариант за отстраняване на тази неизправност?

Благодаря предварително!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Батерията се е износила от неправилно съхранение най-вероятно. Тя не трябва само да се зарежда, а да се прави поне един пълен цикъл на разряд-заряд на месец и да се съхранява след това на хладно 7-8 градуса (може и в хладилника, но добре опакована) при заряд около 50% (чел съм и че може да е и на 30%). Но най-добрия начин да се запази една батерия максимално дълго е, като се използва по предназначение. :) Моята е на 2 години и 3 месеца, а е с износване само 16%, като я използвам почти ежедневно.

Поздрави

Богдан

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най- голямо значение за продължителността на живота на батериите има видът и технологията на елементите вътре. Както и да я вадите, слагате, зареждате, охлаждате и каквото още се сетите - качеството на елементите е решаващо. Има различни технологии и различни производители.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте притежавам лаптоп Toshiba Satelite L300 направих му подобрения с Хард Диска качих го до 500 ГБ, а рамта направих 4 ГБ.. Но видеокартата ми е много слаба.. Искам нещо от сорта поне на 1-2 ГБ видео памет.. Някой би ли ми препоръчал каква точно да взема.. Ако ми помогнете ще съм ви благодарен.. Procesor Intel® Pentium® CPU T3400 @ 2.16GHz 2.17GHz .. И ако мога да направя още някакви подобрения.. Събирам препоръки..

модел на видеото Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family - Обща графична памет 1759 МБ Специализирана видео памет 128 МБ Системна видео памет 0 МБ Споделена системна памет 1631 МБ..

Оценките - Процесор 5,3 Памет 5,3 Графика 3,5 Графика за игри 3,3 Основен твърд диск 5,9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма как да направиш ъпгрейд на графичния контролер. Той е запоен за дъното. И още нещо, видеопаметта не е от критично значение за производителността на графичния чип.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще си позволя да поправя Богдан , НЕ правете това с хладилника .

Както и да е опакована , трудно се избягва конденза ....

Казвам го от личен опит (не еднократно) , и убита една батерия .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0