Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Д�аниел

ASUS X750JB

3 posts in this topic

Привет на всички! Не съм сигурен дали темата е за хардуер или софтуер.

Преди няколко дни се сдобих със следния лаптоп http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X750JB/#specifications , който на теория би трябвало да е доста мощна машина. Въпреки че е за Windows 8, аз го ползвам със 7-ца, като всички драйвери са актуализирани.

Проблема е че лаптопа не работи така както подобава за лаптоп с тези части. Върви по-бавно от предишния, който ползвах, а той беше наполовина толкова мощен. Всяка програма се инсталира и зарежда доста мудно, а когато инсталирах игра която не би трябвало да го затрудни(Assassin's creed 4) ,резултата беше 10ина fps. Разбирам колко глупав изглежда поста, но нещо пречи на този лаптоп да използва плъния си(или дори половината си )капацитет. Някой има ли идея какво може да е то.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някои от нещата се инсталират или зареждат по-бавно, защото лаптопа най-вероятно е с по-бавен харддиск. (другия вариант е да е омазана операционната система) Също така ако старият лаптоп е бил с 32-битова операционна система, то определно може да се осети разликата, защото 64-битовите операциони системи са по-тежки. (с едно SSD или SSHD (хибриден харддиск) ще се реши проблема мигновенно)

GeForce 740М, която е в този лаптоп, най-вероятно е със 64-битова шина, тоест не може да се очаква голяма производителност от нея, но все пак на ниски настройки Assassin's creed 4 би трябвало да е playable. Пробвахте ли последните драйвери от сайта на nvidia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е споменато в темата и може да се окаже полуспам .

Има още един момент при бавенето - вирус .

Ако е качено нещо кракнато/пачнато и т.н. има голяма вероятност .

Все пак , вижте има ли процес който да товари процесора и да не е познат .

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0