Bibata

Мнение за Acer V5-573G

9 posts in this topic

Здравейте,

в момента си търся нов лаптоп, но поради огромния избор, съм много затруднена. Таванът, който съм си определила за цената е около 2000 (като разбира се, няма да откажа и нещо качествено и много по-евтино :)). Единият от моделите, който ми допадна, е този Acer:

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5573g_NX_MCCEX_018

Бихте ли ди дали мнение/съвет относно модела и евентуално препоръки за някой друг?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За какво ще се използва лаптопа?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

За какво ще се използва лаптопа?

Здравейте,

за домашна употреба - филми, музика, интернет, игри + работа с офис пакет и с някои графични програми.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според мен ще е напълно достатъчен, но ще ви препоръчам модела, който е с IPS екран, 120GB SSD и Core i7-4500U - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5573g_NX_MCCEX_020_SSD120

Първата причина за препоръката ми е, че екранът е снабден с IPS матрица, която предоставя много добри ъгли на виждане, по-добро цветоподаване и също така резолюцията е Full HD. Втората причина е, че с SSD-то ще работи много по-бързо за описаните от вас дейности, а процесорът ще бъде актуален повече време.

Конкретният модел го има и във вариант с малко по-слаба видеокарта - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V5_573G-acer_aspire_v5_573g_NX_MCAEX_004_ssd120 тя отново ще бъде напълно достатъчна за описаната дейност, но ако искате да се подсигурите за по-дълго време с по-актуална машина за графични програми, то по-добре да е с по-производителната карта.

Конкретния модел е много тънък и лек за 15.6' лаптоп. В изработката на корпуса в зоната на pamrest-a и около клавиатурата е вложен алуминий, който придава известна здравина на конструкцията и спомага за по-доброто охлаждане. Аудио системата е на добро ниво, тя се състои от 4 високоговрителя, разположени 2 по 2 в двата предни края от двете страни на лаптопа и предоставя силен и ясен звук, без забелязване на силни изкривявания при максимално увеличение. Лаптопът също така има лесен достъп до охлаждащата система и профилактиката му ще бъде лесна. При голямо натоварване лаптопът става шумен, заради двата малки вентилатора, с които е снабден, но е в допустими граници, а корпусът загрява, но над клавиатурата и няма да създава неудобство по време на работа.

Ето това е нашето ревю - http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-acer-aspire-v5-573g-krasiva-viziya-i-ips-ekran-na-tsena-ot-sredniya-klas/

Друг варианти са ASUS N56 и Lenovo Y510p, те са с малко по-мощни процесори и видеокарти, но дисплеите им са на много по-ниско ниво, спрямо този в V5-573G. Други модели с IPS до 2000 лева, които са по-добри от V5 към момента няма.

Понеже ми споделихте, че ще използвате Sony Vegas, ето това са системните изисквания - http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=5237&software=Sony%20Vegas%20Pro

А това е сравнение на процесорите:

Препоръчителни изисквания на sony vegas - Intel Core2 Duo E8400

Процесорът във вашия лаптоп - Intel Core 2 Duo T5750

Процесорът във Acer V5-573G - Intel Core i7-4500U

И използвания в N56 и Y510p - Intel Core i7-4700M/HQ

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много благодаря за изчерпателния отговор. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, ще използвам темата, за да не отварям нова за същия модел на Acer.

И аз се спрях на този модел най-вече заради IPS матрицата. Ще ползвам лаптопа предимно за обработка на снимки , понякога и видео. Програмите съответно ще са от гамата на Adobe: Photoshop, After Effects, Premiere. В този ценови клас (до 2000 лв) , дали този модел ще ми е най-удачния вариант? Като от първостепенно значение за мен е дисплеят, искам да имам възможно най-правилното цветопредаване и качество на снимките, които ще обработвам. Производителността също не ми е маловажна, но по-бих направил компромис с нея ...

Поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

По-удачен вариант според мен е да вземете лаптоп заедно с външен монитор, така ще може да съчетаете, мобилност с нужните технически характеристики и когато Ви е нужно, да използвате подходящ монитор с IPS матрица. За такава комбинация бих препоръчал ASUS N56 и Lenovo Y510p.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има и доста по-добър вариант цена/производителност:V3-571G с Ivy Bridge

Същата матрица и модели с i5/i7 процесор:i7-3630QM,6 MB cache / Intel Core i5-3210M 3M cache

Разликата във Видеокартата за вашите приложения няма никакво значение,но 300-400лв са от значение поне за мен:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

За видео обработка или 3D рендване бих препоръчал четириядрен процесор.

Общо взето нещата стават два пъти по-бързо.

За всичко останало двуядрен е напълно достатъчен.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...