Sign in to follow this  
Followers 0
Fitzgerald

Проблем с батерия на FW21E

5 posts in this topic

Здравейте

Имам Сони, което вече е на 5 години, но повечето време е работило на захранване. Естествено от време на време съм разреждал батерията. Така или иначе вече не държи повече от 20 минути, което не ми е проблем.

Проблема е че от скоро, не иска да се зарежда. В смисъл пише че зарежда но си стои на около 35 % и така постоянно. Пробвал съм варианти с охлаждане нищо не става. Черпи ток от захранването постоянно.

От продавалника купих една батерия оригинална втора ръка - същата работа, което ме навежда на мисълта, че не е от батерията. Деинсталирах драйвера - никакъв ефект. Как да си купя нова батерия, като може пак така да стане. Вчера мерих с мултицет захранването - точно 19,5 V. Свалих си програмата batterycare и там ми пише че батерията е с 21 вата, а при 4,7 А на зарядното, трабва да подава около 90 вата. Това 21 вата може би е мощността на батерията в момента и така, ако някой може да ми даде съвет.

И още един проблем с камерата - от известно време не се включва, драйвера е наред. софтуера Arc soft companian 2 - също е ок и също моля за съвет

Благодаря!

Share this post


Link to post
Share on other sites

При този модел има специфично приложение което трябва да инсталираш и чрез него можеш да настройваш нивото на заряда в батерията.Целта е удължаване живота на батерията особено за случаи като твоя-почти постоянно работещ на мрежово захранване лаптоп.Преди време някой е ровил с това проложение и е активирал Long live функцията и затова каквато и батерия да сложиш резултата ще е един същ.Изтегли всичко за твоя модел от официалния сайт,инсталирай и дерзай.Ако не можеш да се справиш,в сервиз ще ти го оправят.

П.С.

С преинсталиране НЕ става,ако евентуално решиш да прибегнеш към такава мярка.

Edited by Gero

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това приложение е Vaio Control Center, откъдето се променя дали да зарежда до 50 % до 80% или до 100%. Знам го отдавна.

Настроил съм го до 50%. Като изключа зарядното за 4,5 минути и после го включа ми вдига заряда с 2,3% и пак спира.

Така лека полека стигнах до 50 % и спря да зарежда. Засега е ок, но като падне батерията по някаква причина, пак отначало трябва да се мъча.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вижте фирмените клипчета на youtube по този въпрос. Трябва да се деинсталира ACPI в Devise Manager (всички ACPI) при отстранена батерия, след което се поставя батерията и се стартира. Windows сам си инсталира драйверите след това.

Не съм го пробвал, не ми се налагало със Sony-то, пробвах го на стария ми HP - там не сработи, но там проблемът е друг, батерията се разпознава, но казва Unknown capacity. Изобщо НР-тата имат отвратиелни батерии, по два пъти съм ги сменял и на двата си НР, карат максимум година и половина, а две сдадоха багажа след 5-6 месеца.

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз съм горе доло със същияпроблем
батерията е с износване 6 %
работеше батерията без проблеми и изведнъж почна да се зарежда до 29% и на горе става абсолутно много бавно за час е вкарал заряд в батерията от около 800mwh до преди да достигне 28-29% се зарежда нормално
пробвал съм с драйварите с контрол центара също няма ефект
някой да помогне ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0