Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Пафката

Dell Inspiron 3521 проблем с батерията или не точно ?

5 posts in this topic

Здравейте,

Имам малък проблем с лаптопа си и моля за помощ... Значи всичко е ОК, машинката работи идеално ..., но когато работи само на батерия, при преместване или при мърдане на лаптопа, се изключва... сякаш батерията мърда от гнездо си и спира да работи... Иначе когато не барам лаптопа и си стои на едно място си работи, когато взема да го преместя от едно място на друго и батерията му мръдне... се изключва... това не става винаги, но все пак се дразня като стане... пробвам го днес като зареждам батерията, местя лаптопа нарочно да видя дали пак ще стане...и гледам, че не открива батерията по едно време...изваждам, слагам я пак открива я, при следващото местене..пак същата работа.. дразнещо е и търся решение на проблема...иначе на ток си работи без проблем, то и на батерия така,но....да... Моля ви за съвет как мога да оправя това... някой има ли същия проблем...трябва ли да го карам на сервиз (в гаранция е лаптопа) ??? :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ясно е, че става дума за лош контакт. Възможно е да е още в куплунга на батерията, но най- добре виж какво пише в гаранцията и го занеси в съответния сервиз. Може са се окаже, че проблемът е на друго място - например вътре в самата батерия или дори на дънната платка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Провери дали не си щракнал щипките на батерията без да искаш. На конкретния компютър са направени така че когато ги октлючиш, не се връщат в начално положение сами, докато батерията не се извади и сложи отново. За да си сигурен че не е това проблема, извади батерията и я сложи, така че и двете ключалки да щракнат. На мен лично ми се е случвало подобно нещо със същия компютър и бях на косъм да го нося на сервиз, а всъщност се оказа че реално пролем няма.

edit: Чукча писател, не читател.. Не прочетох първия пост изцяло, по-точно че си я изваждал вече. Явно случая не е същия. Ако модератора прецени, да ми изтрие мнението.

Edited by svinqvmraka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря ви за съветите, приятели !! Онзи ден като ми правеше този проблем съм сигурен, че най-малко 7-8 пъти изваждах батерията, слагах я пак и щипките щракаха, пак го имаше този проблем след няколко мърдания и премествания на лаптопа.. сега пробвах пак, но интересното е, че сега проблем няма ..слагам батерията премествам лаптопа, мърдам го, даже го разклащам, но днес нито веднъж не ми направи този проблем...не знам защо го правеше миналия път...дано вече да няма проблеми, защото е много дразнещо...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Спри да го"разклащаш"докато работи,ще начаткаш някой лош сектор на харда и предишния проблем,който си имал, ще ти се види детска игра!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0