ludiamav

Asus T100 калибрация на екрана

2 posts in this topic

Привет на всички, искам да се обърна директно към екипа на laptop.bg (разбира се и към всеки който има желание да ми помогне) с една молба. От скоро притежавам asus T100. Прочетох вашето ревю и искам да се спра конкретно на частта с екрана. Опитах се да калибрирам таблета със Spider 4 Elite калибратор. Като цяло производствените настройки на моя екран имат изявен зелен нюанс и малко по ниска яркост (180/190 cd m2 преди калибрация и 165cd m2 след). Не съм сигурен колко мога да вярвам на калибратора за яркостта на екрана, но както се знае тя е по ниска от желаното.

Любопитно ми е дали сте установили подобно нещо и при вашия модел , нюансиране при заводски настройки и дали е възможно да споделите калибрираните профили за тест ? (макар да знам че всеки монитор е леко различен)

Иска ми се да постигна по чист бял цвят, макар и не достатъчно ярък. Зеленият нюанс е елиминиран до голяма степен след калибрацията, но ми се иска да се пробвам още малко.

Edited by ludiamav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интерестно е че зеления нюанс за който говориш се включва на моя модел само когато включа офис пакета. Отначало се зачудих защо, даже помислих че е някакав аддон да не товари очите... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...