Sign in to follow this  
Followers 0
DankatasAudito

Проблем с клавиатурата на Acer Aspire 5350

5 posts in this topic

Първо,весели празници на всички!И така проблема ми е следния клавиатурата на въпросния лаптоп от заглавието реши да прави номера,като спряха да работят няколко бутона.Седем броя да сме по точни (5,6,R,T,F,G,V).Клавиатурата не е заливана с никакви разтвори нито е почиствана от моя страна.За момента проверих само да не е измъкнат лентовия кабел,но беше наред.Търсих информация за такъв проблем,но не открих,затова реших да пусна тема.Пробвах и от бутона (Fn+F11/F12)да не би да има функция за изключване,но без резултат.Така,че ако може да ме насочите към някое решение ще съм благодарен :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Весели празници! Имал съм доста случаи като твоя - в това време става конденз от топло и студено и в някои от случаите клавиатурите спират да работят - оправия няма - сменяш с нова или втора употреба.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Преди 2 седмици я смених с втора употреба,защото предната и липсваха няколко бутона.За конденз не съм много сигурен в къщата е достатъчно топло,през цялото време.А клавиатурите не са ли един вид капсиловани между горния слой където са бутоните и долната ламаринена част,според мен би трябвало да е избегнат такъв проблем?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не са капсуловани,ами направо пресовани.Но бутони няма,има 2 листа фолио със начертани контактни линии от токопроводим лак,разделени с диелектрик.Натискаш пласмаската отгоре,контакт с фолиото от долната страна.Една капчица влага и чао,линията се/скъсва,напуква,размива/-бутона спира да работи.А кондеза може да се получи почти навсякъде.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ясноо благодаря много значи пак нова!За 1 месец втора.Но сега обмислям и друг вариант да си прехвърля бутоните на старата и да реша сегашния проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0