Sign in to follow this  
Followers 0
SylaR

Acer 5551g black screen

4 posts in this topic

Здравейте, имам лаптоп Acer 5551g и от няколко дни не работи. Проблемът се изразява в това, че когато го пусна вентилатора почва да работи на макс и след 3 секунди спира, индикаторите за харда и wifi дори не светкат 2 дни беше така след много гасения и пускания заработи, но направих грешката да затворя капака докато с пусната ОС и пак изпадна в "несвяст". Четох за проблема black screen при acer главно за acer one, опитах да флашна биоса, но не помогна. Дори ако е на зарядно когато натисна fn+esc нищо не става, а ако е само на батерия вентилатора почва да върти по-силно от когато се включва. Да ли проблемът е в дъното ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблемът най-вероятно е в северния мост на чипсета, най-добре го носи в сервиз.

Можеш да пробваш следното - свали охлаждането и махни термо подложката на северния мост и монтирай охлаждането. Идеята е чипът да не контактува с охлаждането и да се нагрее "добре". Пусни го няколко пъти така, ако тръгне, спри го и вече можеш да бъдеш сигурен в горната хипотеза. Не го оставяй да работи дълго без подложка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kontev, благодаря за отговора, май си прав защото го оставих цяла нощ да работи и на сутринта запали веднага, явно е достигнал някаква температура. Ще го отнеса на сервиз, но чисто информативно такава повреда може ли да се оправи ?

П.С Междувременно си купих от лаптоп.бг HP 450 и за сега съм супер доволен : )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Честит нов лаптоп:)

Относно ремонта на стария - може да се оправи, но когато го занесеш в сервиз, изискай да подменят въпросния чип, а не само да го презапоят - било с ребол, било само с нагряване. В твоя случай 99% се касае за дефектирал чип, а не за "разлепен". Презапояването може да даде резултат, заради нагряването, но той ще бъде временен. Съответно, трябва да ти дадат и прилична гаранция, изключваща "закрепяне на положението" :)

Друг вариант е да го продадеш на части.

При положение, че имаш нов лаптоп, може би вторият вариант е по-разумен.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0