Sign in to follow this  
Followers 0
ataman79

Помогнете за избор между Acer и Asus

8 posts in this topic

Здравейте,

колебая се между два модела лаптопи - единият е Acer Aspire V3-571G-73638G1TMaii FHD 15.6" i7-3632QM 2.2 , а другият е ASUS N56VV-S4020D | 15.6"FHD AG i7-3630QM 2.4. Предимно ми трябва за работа, но разбира се и аз играя игри често :), напоследък все по-малко

Та ето ги основните параметрите на Acer:

WLED FullHD IPS Anti-Glare 1920 x 1080
Intel® Core™ i7 3632QM 2.2 / 3.2 Turbo GHz
Второ ниво (L2) кеш 6144 KB
Чипсет Mobile Intel® HM77 Express
RAM: 8 GB
Видео: NVIDIA®GeForce GT 730M
..... останалите параметри са подобни като на Asus-a
а тези на Asus, може и тука да ги видите тук http://laptop.bg/laptops-asus-N56-asus_n56vv_s4020d
Интересува ме кой от двата е по-надежден, от към охлаждане, корпус, батерия
Имате ли опит с двете марки
Лично аз досега съм ползвал Acer, Fujitsu-Siemens, Dell, но не и Asus
Разлика в цената разбира се има, Acer е по-евтин, а и процесора както и видеото му са малко по бавни, но ме интересува и надеждността
Благодаря предварително

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

ASUS N56 е доста добър модел, вече направи година откакто е на пазара и сериозни рекламации не сме получавали за него. Предимството му е в доста добрата аудио система на Bang and Olafsen, която се състои от две доста мощни вградени колонки в горната част на корпуса и допълнителен субуфер, който подобрява басите. При максимално усилване не се забелязват изкривявания на звукът и може да се насладите на любимата си песен максимално. Основни минуси на моделът са, че тъчпада потраква малко повече от необходимото и че няма лесен достъп до охлаждането, за да може сам да си го почиствате. Видеокартата е по-слаба, но пак достатъчна casual gaming.

V3-571G FHD е също стар модел, който се е утвърдил в средния клас. Предимството на този модел е, че има доста добър IPS LCD екран, който е подходящ за фото и видео обработка, графичен дизайн и сходни дейности. Корпусът е изработен изцяло от пластмаса, която в лъскавата си част се зацапва лесно. Отново не е удобен за почистване, а вградените колонки не представляват нищо особено. Сериозен минус спрямо N56 е липсата на подсветка на клавиатурата, което е нормално, имаки предвид, че това е лаптоп от по-нисък клас.

Бих предложил Acer Aspire V5-573G е доста добър модел. Той е подобрена версия на V5-573G и са изчистени бъгове свързани с BIOS-a в предходния модел, като е обновена процесорната линия, която се вгражда с по-нова. Отново имаме предимството на IPS екрана. Друго предимство е лесният достъп до охлаждането, което позволява лесната му поддръжка. Като недостатък може да се отбележи процесорът, който е по-слаб от тези със стандартен волтаж, но отново предоставят сносна производителност при доста ниска консумация на енергия от само 15W. Звукът от 4-те вградени колонки клони към доста добър. Основно предимство пред ASUS-а е наличието на SSD, което ще ускори темповете на работа на операционната система в пъти.

Ето няколко ревюта:

N56

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-asus-n56/

V3-571G

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-acer-aspire-v3-571g-s-nvidia-geforce-gt-730m/

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=45629

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=39414

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=35118

V5-573G

http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-acer-aspire-v5-573g-krasiva-viziya-i-ips-ekran-na-tsena-ot-sredniya-klas/

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=32932

Надявам се да съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тези две серии (Asus N56 и Acer Aspire V5) изглеждат наистина най-примамливите към момента, и аз тях съм загледал. В крайна сметка изборът опира до производителност или портативност. Но в днешно време и портативните лаптопи са достатъчно мощни за повечето неща.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

да благодаря за подробната информация, бяхте много полезни.
Имал съм Acer досега и съм останал много доволен от него, но въпреки това съм се спрял може би на ASUS.
Разглеждах модела Лаптоп ASUS N550JV - забелязах, че тое е с IPS матрица, но не разбрак какъв е корпусът му
Черен или сив - на някои от картинките беше черен , в ревюто е сив ?
Благодаря предварително
И още един въпрос: Вярно ли е , че при тази видеокарта, обработата минавала през вградената и реално намалявало производителността , все едно е 1 ГБ Видео карта: 4GB NVIDIA® GeForce® GT 750M + Intel HD Graphics 4600
Edited by ataman79

Share this post


Link to post
Share on other sites

N550 не бих препоръчал, защото е по-зле от предшественика си N56 откъм звук и охлаждане. В момента тази конфигурация на N56 няма равна в ценови клас до 2000 лева - http://laptop.bg/laptops-asus-N56-asus_n56jr_s4010d_120SSD

Относно цветът - в момента е наличен в черна разцветка единствено, като има и дребни разлики по дизайна, като бутона за включване, който е правоъгълен - http://laptop.bg/laptops-asus-N550-asus_n550jv_cn237d Екранът наистина е по-добър, но звукът без субуфера е доста зле в сравнение с N56 и y500/510p.

Вградената графика единствено може да пречи на производителността при output. Тоест ако е вързан монитор, но този проблем е рядко явление. Размера на паметта на видеокартата не е съществен показател за производителността ѝ. От съществена важност са типът ѝ (дали е GDDR5 или DDR3), какъв е размера на шината (64, 128, 192, 256 бита), какво е ядрото, с колко ядра е, на каква честота работят и така нататък.

http://news.laptop.bg/nvidia-geforce-gtx-760m/

http://news.laptop.bg/nvidia-geforce-gt-750m/

http://news.laptop.bg/klasacia-video/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защо N550 да е по-зле откъм охлаждане, след като фактите друго говорят? Например самото охлаждане е изпълнено с два вентилатора за разлика от предходният модел...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защото корпуса загрява доста в горната си част, поради липсата на изолация между него и охлаждането. Разбира се, това не е някакъв сериозен проблем, защото не загрява зона, която често се употребява от ръцете ни, но при N56 корпусът загрява по-малко при натоварване. От тази гледна точка изхождам с извода, че е по-зле обмислено, особено заради факта, че издухва топлия въздух към дисплея. Иначе проблем с температурите няма. Може би заради това ASUS обновиха N56 с Haswell чипове и по-мощно видео, наместо N550.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да и аз съм забелязъл при игри че загрява в частта около дисплея, но пък и много бързо се охлажда благодарения на алуминия и двата вентилатора :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0