Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Натали

Проблем с таблет Lenovo ( СПЕИИ�НО ) !

2 posts in this topic

Здравейте ! Отчаяно ви пиша тук във връзка с проблем с таблет Lenovo ideapad ( http://2.bp.blogspot.com/--ZG658j8CJE/UPNyOulpIuI/AAAAAAAAATU/anR5nxlWcxM/s1600/lenovo+ideapad+A2107+price+vugadgets+2.jpg ) . И нека започна:

Преди около месец таблета ми бе паднал от ниско разстояние не повече от 20 см и се изключи. Павихме опити да го включим , но така и нищо не стана. Занесохме го в офис от където е взет ( закупен е на лизинг с план за интернет ) и има гаранция година и половина. И така дадохме го в офиса на Виваком , те казаха че ще ни се обадят . Минаха повече от 2 -3 седмици и ни звъннаха днес и съобщиха на майка ми че таблета имал сериозен проблем с платката която била сгъната или нещо от сорта и че бил пратен в Полша на ремонт за който искали 280 евро. Аз лично останах потресена от факта. Основния проблем не е само това. Тъй като използвах мобилен фейсбук на таблета си бях изградила защита и на лаптопа чрез която ми показва разпознаващите се устройства. Седмица преди да ни се обадят в настройките на профила си открих че е влизано от таблета и IP адреса и че е в София и така нататък , при което си помислих че е възможно да е поправен след като е включван и е влизано през него във фейсбук , но след като ни заявиха че това било невъзможно , ми кажете как да си обясня факта че влизано през него а уж не работи. Чувствам се измамена и много разочарована. В крайна сметка поискахме да ни върнат таблета и когато го получим ще видим за какво става въпрос. Искрено съм разочарована и ще се радвам да чуя мнения по въпроса какво бихме могли да направим по въпроса и как бихте постъпили на мое място. Благодаря предварително !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много неприятна история.

Много важно е как точно е паднал. Ако е паднал на ръб - едно, ако е паднал на паркет - друго, а трето е ако е паднал на теракот, например. Самият факт обаче, че се е изключил и не може да се включи повече води до извода, че се е ударил зле.

Сумата по ремонта е нещо, което едва ли може да се коментира, тъй като със сигурност се налага да се сменят части, а цените им са утвърдени по договорите с производителя и сервизите. Обаче друго ме стряска:

http://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device/ma/index/device/2307

http://www.plesio.bg/tableti-c-69981200/lenovo-ideatab-a2107-3g-p-298074.html?orderSource=1&gclid=CMiB7K6Pq7oCFWbMtAod1XQACw

http://www.pcstore.bg/bg/tablet-lenovo-ideatab-a2107-3g.html?gclid=CIXSzq6Qq7oCFVHMtAodrlQANQ

т.е. ремонтът струва колкото два нови. :o

Колкото до влизането в Интернет - сервизите нямат право да инсталират допълнителен софтуер, включително и тестов, без знанието и съгласието на собственика (в случая - лизинговата компания) и използват и наличните програми за оглед и проби. Може и да са успели да го включат, но да се самоизключва например. Въпреки, че е много неприятно за потребителя, понякога сервизните техници правят проби и стартират програми от самия компютър (в случая от таблета) и това обяснява влизанията през присвоеното IP.

Аз мисля, че Дяволът не е толкова черен, по- скоро е алчен :) А мобилните оператори са собственост на Дявола :ph34r:

Edited by gguest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0