Sign in to follow this  
Followers 0
bronson88

ASUS X75VB-TY023 Wireless LAN problem

6 posts in this topic

Здравейте, в закупих ASUS X75VB-TY023 от ТЕХНОПОЛИС без операционна система. Сложих му Windows 7 и имам следните проблеми:

1. Безжичен LAN - свързва се единствено и само, когато рутера е до самия лаптоп; самата връзка започва от 150мб и пада до 13мб; когато тръгна да свалям нещо (без значение от големината на файла) връзката прекъсва; при положение, че в сградата има няколко мрежи, показва само една или максимум две от тях.

2. Клавиатурата не се държи естествено - потъва при натискане.

Вчера отидох и им описах проблема и ми казаха, че проблемът е в операционната, тъй като моделът поддържа само Windows 8.

Моля за съвет!

Благодаря предварително.

Edited by bronson88

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Пробвай с друг драйвер за този WLAN модул.

2. Може да е дефект.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма как моделът да поддържа само 8 - това е въпрос на драйвер. Но с голяма вероятност проблемът е хардуерен, напълно е възможно да има недобре закачена антена вътре или даже проблемен (прищипан, сплескан) вълновод (високочестотен кабел де).

Edited by gguest
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля,че не се е постарал достатъчно с драйверите,понякога се налага търсене с дни/директно за съответното устройство от производителя,за подобно устройство-следваща ревизия и т.н./

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, оказа се, че проблемът е бил хардуерен. Но искам да предупредя всеки, който е решил да си закупува лаптоп от Технополис: Не го правете! След като откриха проблема ми казаха, че ще мога да го заменя с лаптоп на същата цена. Харесах Lenovo Z500 и когато го извадиха да го пробват дали работи не успяха да го включат. Извадих късмет, тъй като имаха още една налична бройка, но дефектния си го прибраха и се съмнявам, че ще го пробутат на някой клиент, който не подозира за проблема и ще трябва да се разправя и да си губи от времето, което е излишно. Това е моят личен опит, не искам да петня името на веригата, правя го с цел такива случаи да стават по-рядко.

P.S. Благодаря за дадените съвети.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте! И аз съм решил да си закупя въпросният лаптоп. Изчетох тук темата и някой от вас запознат ли е по-добре с този модел, нов ли е стар ли е, защо в повечето магазини е с изчерпано количество дори и в лаптопбг. Като цяло има ли някакъв сериен дефект. Има го само в технополис и то в моя град НЕ и е на ограничени количества. Харесва ми като цена и като характеристики.

Благодаря предварително за изказаните мнения :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0