Sign in to follow this  
Followers 0
christal

Въпрос за покупка на Acer V3 571G

5 posts in this topic

Здравейте,
бих искал да купя лаптоп с по-добър екран и се насочих към Acer V3 571G заради IPS дисплея, но те взели, че свършили... Вчера говорих с фирмата и казаха, че до два дни ще има доставка. Избрах такъв и заради SSD диска, защото държа на него.
Искам да попитам: това шаси има ли проблем с прегряване, ако се ползва с четириядрен процесор I7? Вариант ли е i5? Аз държа основно на екрана, на SSD диска и на що-годе добър процесор и видео. Ще се използва за обща мултимедия и игри, без те да са най-важното. Бихте ли препоръчали нещо на базата на своя опит? Има ли вариант с добър TN екран?

Share this post


Link to post
Share on other sites

По-добре си вземи с i5 + SSD.

С i7 може да се отопляваш през зимата. :) Точно с такъв Acer съм. Задължително ти трябва подложка със стабилен поток на въздуха. Какви игри играеш? Не се залъгвай, че ще можеш да играеш всичко, да не говорим че ще е на high - хардуера има цифрите да го направи, но температурата няма да позволи.

Пример

Borderlands 2: 1280х800 (дори не е 1920х1080), всичко на low

С подложка Deepcool Windpal + изключен turbo boost на процесора - GPU/CPU ~75C

Без подложка с изключен Turbo boost - ~90C

Idle: 43C

Ако кажеш какви игри цъкаш - мога да дам и други цифри. :) Може да разгледаш и форума на Acer. Но там като цяло реват хора дето и представа си нямат от компютри.

Като цяло обаче си заслужава - най-вече заради IPS-а. Особено, ако стоиш по-дълго време пред монитора - разликата е огромна.

Ако не държиш толкова на дисплея - може да разгледаш Lenovo Y-серия :) Знам, че държат малко по-ниска температура (май са с метален корпус).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси за отговора, доста аргументирано поднесено. Явно охлаждането не е мислено за тежко натоварване.

Това ще е по-скоро "мултимедиен" лаптоп, за игри имам настолен с крос, а и сега не съм точно на тази вълна :)

Да, аз се насочих към серията V3 заради матрицата...

Share this post


Link to post
Share on other sites

А да си забелязал някакво тихо щракане по време на работа, за същия модел лаптоп става въпрос :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз съм с V3-571G, i7, GT 630M, 6GB RAM, и съм адски доволен! машината е невероятна, нямам проблеми с прегрявания, като го ползвам 99% в леглото или на краката си. просто когато го поставям върху леглото, слагам под него една голяма енциклопедия с твърди корици, за да може да си диша. колкото до игрите - не съм много по тях, но GTA 4 на макс, Мафия 2 и тя на макс, LOL задължително върви с пуснат Chrome на YouTube, пробвах и DOTA 2 но нещо не и разбирам и я махнах, Rail Works - на макс, ETS 2 върви перфектно. Chromе е отворен постоянно с по няколко таб-а U-torent-a си сийдва. има си DOLBY, USB 3.0, WEB Cam HD, батерията държи до 2-3 часа на игри или до 5 часа когато не е натоварен.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0