Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Marioke

acer aspire v3-772g

27 posts in this topic

Здравейте. Преди няколко седмици си взех този лаптоп : http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_772G-acer_aspire_v3772g_NX_M8SEX_022 . Въпросът ми е дали става за игри, защото все пак е с такова предназначение, но се натъкнах на 1 тема, където пишеше, че i7 процесорите много загряват и се притеснявам дали няма опасност да прегрее и да отлепи видеокартата.
Също ме интересува дали трябва да се притеснявам ако температурата на видеокартата е 60-65 градуса при по-тежките игри, както и на процесора ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Температурите са в норма, единствения проблем е, че поради наличието на Core i7 корпуса ще загрява повече. Охлаждането е добро, но ако желаеш да се подсигуриш, вземи му една охлаждаща подложка, колкото да дърпа по-лесно въздух отдолу.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси.Вече имам и подложка :) ! А ако го овърклокна има ли вероятност да го ''прецакам'' . Имам предвид процесора, защото има доста игри, които искат същия процесор ( i7), но с по-висока честота ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A нещо повече дa кaжеш зa лaптопa ? Интересувa ме зaщото съм нa крaчкa дa си зaкупя тaзи мaшинa... колебaя се между този модел acer сaмо че с gt 750m 4gb ddr3 или леново с gt 750 2gb ddr5? Кaто цяло лaптопa ще се ползвa зa мн мaлко игри и повече 3Д филми и по точно блу рей нa фулл hd... Поизчетох няколко стaтии и клaсaции,но все пaк ми трябвa зaключително мнение?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами за игри е добър, като изключиме факта, че загрява повече заради процесора, но температурите са добри все пак е лаптоп. За видео картата до колкото знам мисля, че тази с ддр5 е по-добрата, но по-добре попитай някой с по-професионално мнение по този въпрос.Според мен не би трябвало да има проблеми нито със игри, нито със каквото и да било. За леновото обаче нищо не мога да ти кажа :) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ти кaто цaло доволен ли си от сaмия лaптоп и мaркa? Кaк седят нещaтa с гaрaнциятa нa ейсaр?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да може да се каже, че съм доволен ! Имам компютър със следните параметри : Intel core i7 950 3.06 GHZ , Gigabyte radeon hd 6850 1 gb ddr5 256 bit , 6 GB Ram . Лаптопа е с i7 2.2 - 3.2 , gtx760m 2gb ddr5 , 8 gb ram . Днес правих тест на GTA IV и мога да ти кажа, че се справи много по-добре от компютъра. Държеше от 60-80 fps при малко над средните изисквания, а при максимални 35-42 горе долу, което ме изуми. Мислех, че ще се справи доста по-зле, но се оказа, че и лаптопите стават за игри . А ако си вземеш и подложка става още по-добре :) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сaмо че конфигурaциятa която съм си избрaл е gt750 m 4gb ddr3 ... твоят е малко по-скъп предполагам ... в класацията на видеокартите се разминава производителността им, но за все пак няма да играя игри много често, а и от години играя определени игри, които не са много изискващи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тази видеокарта също не е лоша :) ! Като цяло лаптопа ще ти въряи голяма работа ;) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей Marioke! Искам да те попитам няколко неща, понеже си взех същата машина и забелязах нещо което не знам дали е от дефектна бройка от моя страна. Значи сложих си да цъкам Fifa 13 и забелязах, че в играта не се получава да използваш две от стрелките едновременно, т.е. се изключват една друга. Или е едната или другата стрелка, ако държиш горната стрелка и натиснеш тази на ляво лявата стрелка на практика изключва тази нагоре. Пробвах и с външна клавиатура и тя си работи нормално, без да ги има изброените проблеми. За това бих те помолил, ако играеш някоя игра с комбинацията W,A,S,D да пробваш да играеш малко със стрелките и да ми кажеш как е при теб, за да знам дали е проблем на модела или на моята бройка конкретно. Бих ти бил изключително благодарен :) Ако може и някой от екипа на laptop.bg да се изкаже на какво могат да се дължат тези чудесии ще съм много благодарен.

П.С. Редактирах си поста след някои открития на проблема.

Edited by Citizen15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз имам същият проблем, но с NFS, защото фифата я играя с джойстик. Предполагам, че е някаква настройка, но трябва да помогне някой от екипа на laptop.bg, тъй като и аз не знам как да се справя с това :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам, моя имаше и надигнато на palmrest-a на 2-3 места, където препокрива клавиатурата и след разговори с Acer ще го сменят уж, ама може и ремонт да искат да му правят. Като се има впредвид, че е лаптоп на 3 дни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси много за информацията, но това е доста куцо от страна на Acer да пуснат цял модел лаптопи с тези проблеми. Намерих в интернет още няколко човека, които се оплакват от това. Последно да те попитам дали си забелязал и някакви други проблеми ? Благодаря предварително. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

За момента не сме получавали такъв тип оплаквания от този модел, но може да се окаже че са част от лоша партида. Наскоро V3-571G имаше партида със зле излята решетка на клавиатурата и бутоните се търкаха в нея и не можеха да се натиска нормално на моменти. Ако желаете, може да ни го пратите и ние да го препратим към сервиз на Acer, но според мен е най-добре да се обърнете директно към сервиза. Понеже лаптопа на Citizen15 е взет преди 3 дни, то ако е закупен от нас, може да ни го върне и да го заменим. Единствено трябва да пази пълната окомплектовка, за да е в търговски вид.

Ако имате още въпроси, ще съм насреща!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е силно казано проблем... аз нямам никакви забележки освен стрелките, но аз не ги използвам толкова и не ми прави впечатление :) !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора, но лаптопа не е закупен от вас. Търговецът вече се зае със замяна и ще видим какво ще стане. За надигнатото по панела си е доста и в отговора на Acer си признават, че трябва да се ремонтира. Макар че и аз съм малко придирчив, защото не мисля, че това е малка инвестиция (и кола може да се вземе за тия пари), та за тези пари очаквам нещо, което отговаря на снимките и описанието. :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Същия модел лаптоп имам го и това с невъзможността да се натиснат 2 бутона, решихме че е от windows-a и след преинсталация едва намерихме драйвър за интернета понеже от Acer не предоставят за win7 x64, но все пак намерихме след като го инсталирахме спряха да работят usb портовете без значение тези от ляво 3.0 и другите 2 от дясно. Сменяхме драйвъри на чипсета къде ли не търсих от официалните сайтове на Intel и Acer и не се оправят, всеки път го рестартирам след преинсталция на драйвърите, сега изтрих всичките само тези за интернета оставих и го рестартирах, като зареди windows-a само си инсталира 7 устройства и само 1 не разпозна:

IUSB3\ROOT_HUB30&VID_8086&PID_8C31&REV_0004&SID_07811025

Share this post


Link to post
Share on other sites

До всички с проблем в стрелките и изобщо с клавиатурата на ACER Aspire V3-772G. Проблема вече е решен от страна на ACER. Проблема се оказа както и очаквах в BIOS, лично съм имал същия проблем на обикновено PC (Desktop), в този случай решението го намери мой приятел, който има този модел лаптоп аз още се чудя дали да го взема, много го набеждават с проблеми в охлаждането и др.
Линка по-долу е на официалният фаил на ACER.

BIOS За ACER Aspire V3-772G 1.11 (16.09.2013) ЛИНК ТУК

Share this post


Link to post
Share on other sites

Привет на всички.

За жалост ACER не публикуват какви са промените в BIOS ъпдейтите си и ние ги научаваме горчиво след това и е обикновено точно по форумите споделяйки болките си.

Марек, по-горе, има в предвид мен, в поста си. Сега ще ви обясня какво трябва да направите след като инсталирате BIOS-а.

След като инсталирах първият BIOS ъпдейт, който за мен беше версия 1.09, се появи проблема с наработещите копчета (arrow keys). Много се чудех и се маех от къде е дошъл този проблема, дори си мислех, че е от уиндоуса, защото наскоро бях го сменял, но Марек се оказа прав като ми каза, че той уиндоуса няма отношение по този проблем, а е от BIOS-а. Да си призная, отначало не вярвах, именно защото BIOS-а ми беше нов... Както и да е, преди няколко дни проверих в сайта на ACER и видях, че има нов ъпдейт на BIOS-а и го сложих и веднага проверих как стоят нещата с копчетата. За моя радост всичко беше наред и явно проблема беше решен.

ВНИМАНИЕ!

След като бях инсталирал първата версия, 1.09, имах проблем при стартирането, защото веднага след Boot Screen-а (това е дето показва логото на производителя, в случая на ACER) излизаше грешка, че някои файлове липсват и уиндоус не може да се стартира. Това нещо стана така и при новата версия, 1.11, на BIOS-а, за която Марек ви е предоставил линк за сваляне.

А ето и самото решение на проблема след като сте инсталира BIOS-а.

След като включим лаптопа, натискаме F2, за да влезем в BIOS настройките му. След като сме влезли, отиваме в секция BOOT. Тук нас ни интересува само опцията Boot Mode. Тя в момента би трябвало да е на UEFI. Сменяме я на Legacy. Отиваме в последната секция EXIT. Избираме Exit Saving Changes, после избираме YES.

Всичко трябва да е наред, че дори и по-добре - стрелките (arrow keys) да работят както трябва.

Четох някъде, че след тази интервенция, някои хора имат загуба на информация, но при мен, за моя радост, няма такова нещо.

Надявам се, че сме ви били полезни. Поздрави!

АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК СЕ РАБОТИ В BIOS НЕ СИ ПРАВЕТЕ ЕКСПЕРИМЕНТИ! ПОМОЛЕТЕ НЯКОЙ КОЙТО РАЗБИРА, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТОВА МОЖЕ ДА ПОВРЕДИ ВАШИЯТ КОМПЮТЪР! АКО СЛУЧАЙНО ОБЪРКАТЕ НЯКОЯ ДРУГА ОПЦИЯ И НЕ СТЕ СИГУРНИ КАКВА Е БИЛА ТЯ ПРЕДИ ТОВА ИЗБЕРЕ DEFAULT НА BIOS НАСТРОЙКИТЕ!

Успех и късмет от мен!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Така и не каза защо си инсталирал първия ъпдейт на биоса,нещо не работеше или просто реши да сложиш"най-новото на пазара"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз срещам следния проблем след като инсталирах Win8 има едно забиване забавяне скороста на лаптопа за 3-4 секунди след което се оправя. Забелязал съм, че го прави когато гледам клип в youtube, филм или играя дадена игра.Когато играя забелязвам как фпс-то което по времето на играта стои постоянно тогава пада рязко и започва да има такова циклене при което дори и звука от филма музиката или играта се прецаква.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей, Мартин. И при мен го има това, но успях да го оправя. При мен стана по следния начин: Отваряш старт менюто и пишеш в търсачката msconfig. Намира се само един файл и го отваряш. Горе натискаш Services и премахваш някои неща, които смяташ за ненужни. Това са програмите които се стартират с включването на Windows. При мен проблема се появи след инсталация на AutoCAD и Solidworks, които си натовариха доста машината, когато се включат и двете още при старта на Windows(пусто ТУ :D ). След като ги спрях всичко си беше както трябва. Виждам, че е малко късно вече, но дано помогне на някой :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Също искам да отбележа, че в сайта на Acer има и по-нов ъпдейт до версия на BIOS 1.13, понеже много хора се оплакват от проблеми с версия 1.11. Не съм пробвал нито една от двете версии, но най-вероятно ще стане скоро, че да ги оправя тези стрелки най-сетне :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0