Sign in to follow this  
Followers 0
MapTo

Помощ за избор на ultrabook

4 posts in this topic

Здравейте,
нужен ми е нов лаптоп и ще бъда благодарен ако ми помогнете в избора. Трябва ми машина с хубав процесор ( i7 3- та или за предпочитание 4та генерация ). Рам памет поне 8 GB, SSD 256 + , за видео карта нямам предпочитания. Бюджетът ми е около 2 500 лв.
Благодаря предварително !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Единствения ултрабук, който напълно отговаря на техническите характеристики е този Lenovo ThinkPad S440 - http://www.laptop.bg/ultrabooks-lenovo-ThinkPad_Edge_S440-lenovo_thinkpad_edge_s440_20AY001CBMultr - Той леко надвишава бюджета Ви, но в момента е най-актуален като технически характеристики и има тъч функции на дисплея. Видеокартата е сравнително добра като производителност и е изработена по последната архитектура на AMD - GCN (Graphics Core Next) която е съставена от ранзистори изработени по 28nm-ва технология. (тоест греят по-малко и консумират по-малко енергия)

Ето едно ревю на модела - http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-S440-Touch-Ultrabook.100047.0.html

Другия, който пак отговаря на техническите характеристики, но е с 3-то поколение Core i7 е тази Toshiba Protage R930 - http://www.laptop.bg/ultrabooks-toshiba-Portege_R930-toshiba_portege_r93018wultr - Процесора не е ниско-волтажен, но от Toshiba гарантират до 9 часа живот на батерията. Също така той е най-мощен от всички процесори предложени до момента в ултрабуците. Модела е снабден и с 3G модул. Предимство е, че се предлага с две операционни системи и първата година от 3 годишната гаранция е No Metter What. Тоест, ако при изпускане, заливане, запалване и тн. лаптопа бъде повреден, ще бъде подменен гаранционно. HD 4000 ще се справи с ежедневната работа без проблем, като може да декодира FHD видео.

Ето едно ревю на модела - http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Portege-R930-13F-Subnotebook.87773.0.html

Друг модел, който се вписва в бюджета и пак е с 3-то поколение е този Fujitsu Lifebook UH572 - http://www.laptop.bg/ultrabooks-fujitsu-Lifebook_UH572-fujitsu_lifebook_uh_572_UH572M0004BG Модела е снабден с 3G модул.

Ето едно ревю на модела - http://www.notebookcheck.net/Review-Fujitsu-LifeBook-UH572-Ultrabook.80169.0.html

Последното предложение е ASUS Zenbook UX32 - http://www.laptop.bg/ultrabooks-asus-Zenbook_UX32-asus_ux32vd_r4002h - Той е с матова IPS матрица ( ъглите на виждане са по-големи от на обичайните матови матрици и има по-голямо покритие на sRGB, тоест по-голямо покритие на цветовете в WEB.) Видеокартата е от предходната архитектура на NVIDIA (Fermi) при която транзисторите са изработени по 40nm прозиводствен процес ( тоест греят повече и консумират повече енергия) и е малко по-слаба от тази в ThinkPad-a.

Ето едно ревю на модела - http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-UX32VD-Ultrabook.75591.0.html

Ето как се подреждат по производителност процесорите:

Intel Core i7-3540M

Intel Core i7-4500U

Intel Core i7-3517U

Също така се очакват още ултрабуци с 4-то поколение процесори - http://news.laptop.bg/novini/ifa-2013-asus-pusna-vda-hnovyavashto-reklamno-video-na-noviya-zenbook-tochno-predi-poyavata-mu/

Дано съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря много ! Колебая се между Lenovo Thinkpad S440 или Lenovo Ideapad Yoga 13 (Intel Core i7-3537U / 250 SSD / 8 GB DDR 3 / Intel HD Graphics 4000 / ). Кое от двете бихте избрали Вие и защо ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

От Lenovo представиха нови Yoga модели, които според мен са по-добри от s440, най-малкото заради гъвкавостта си. А ThinkPad Yoga има доста удобен стилос и прибиращи се бутони на клавиатурата. Най-добре изчакайте новите ултрабуци, които се очакват скоро на пазара. Сегашната Yoga 13 има предимство в гъвкавостта си и IPS дисплея, но отстъпва хардуерно пред S440 и не притежава матово покритие на дисплея, което за работа на открито е по-удобно. Аз лично бих заложил на S440, но имайки предвид новите Yoga модели, бих се замислил.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0