neno_kov

Без драйвер за интелско видео

8 posts in this topic

Здравейте въпроса ми е ще има ли проблем ако след преинсталация на windols да не сложа драйвери за вградената видео карта (лаптопа е dell inspiron 7520) супер много ме дразни тази вградена видео карта показва ми нейната оценка в windols-а имам чувството че в някой игри ползва нея а не AMD-то а тези игри са по натоварващи и вградената не може да се справи с тях примерно BLACK OPS 2 ми върви супер но пък SACRED 2 ми лаги което е много странно и имам чувството че като е стара игра лаптопа ползва само интелското видео а то не може да се справи с нея. Пробвах какви ли не и неща обаче не става затова накрая просто искам да махна драйвера и все едно я няма (няма проблем че ще хаби повече батерия). Наистина ще съм много благодарен ако кажете дали това ще помогне.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей,

не съм сигурен без интелския драйвър дали всичко ще ти работи както трябва... Затова ще ти предложа друго. Catalyst-та има отделен панел, от който ти си избираш кои приложения коя видео карта да използват. В този панел влизаш, като натиснеш десен бутон на Desktop-а и ще видиш "Configure Switchable Graphics". От него ти задаваш на всяка програма под какъв режим да работи(High Performance, Power Saving, Based on power source). За програмите/игрите, които искаш да ти работят с AMD-то трябва да им настроиш режима на "High Performance", а за тези с Intel-ската "Power Saving". За да си по-сигурен и да се убедиш, че видеото работи както трябва ти препоръчвам да си изтеглиш AMD System Monitor - http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-system-monitor/Pages/overview.aspx. Чрез него ще видиш какъв процент от видео картата се използва и дали въобще се използва от дадената игра.

Edited by ytpmarian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Забравих да спомена преди да направиш настройките на AMD-то да изтеглиш най-новите бета драйвъри. Поне при мен със stable версията на драйвърите не работеше, както трябва, но с бетата е супер.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изтеглил сам най новите драйвери и това с Catalyst-та го правя винаги обаче пак така sacred 2 ми лагва и ми дава слаба оценка на видеото няма как тази видео карта да получава 5.5 а на брат ми който е с лаптоп на 2 години и пак някакво AMD да е с оценка 6.1 Затова супер много се ядосвам и немога да разбера дали работи наистина когато ги направя на High Performance или само така си пише. Затова питах дали ако махна интелския драйвер просто AMD то да си бачка постоянно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

На Windows bench-а винаги ще ти отчита вградената видео карта. Дори и да махнеш нейните драйвъри Windows-а сам ще си намира видеото и някакви негови драйвъри, с които ще работи. Може да опиташ с настройка от Catalyst-а да се направи AMD-то да работи постоянно.

Edited by ytpmarian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи инзсталирах си тази програма system momitor и когато играя black ops 2 ми показва нали натовареност 95% обаче с пустия му sacred 2 си стои на 0% и съм сигурен че ще е така и с други по стари гири или по слаби които интелското не им стига ама използва него. Търсил сам да пусна AMD то да работи постоянно обаче нещо не мога да намеря или няма или просто аз не мога да намеря такова нещо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай с максимални настройки на самата игра и виж System Monitor-а. В Catalyst-а виж в "Power" настройките, от там мисля че може да се направи да работи AMD-то постоянно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Правя си играта всичко на максимално обаче същата работа.


Но не мога да намеря това за видеото да работи постоянно.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...