Sign in to follow this  
Followers 0
Featris

Проблем с "Lenovo Ideapad Y500"

10 posts in this topic

(Не съм сигурен дали тук е мястото да пиша!Извинявам се предварително ако съм сгрешил) Преди няколко дни закупих продукта и съм доволен от него.Проблема се състои в това, че на няколко пъти опитах да изтегля нещо през "Уторент", но всеки път се получава следната ситуация- Намирам желаното за мен приложение което искам да изтегля,пускам го и след няма и 5 мин просто "Wifi" връзката се разпада водейки до спиране на рутера (LevelOne WBR -6005 150M N Wireless Router). Получава се така, че не мога да се свържа нито от настолния ,нито от лаптопа на сестра ми.Забелязах че през малкото време в което тегли,скоростта рязко се понижава и покачва докато не спре изцяло(при онлайн игри или браузване из нета няма никакви проблеми).Опитах с директна връзка, но там нямам проблем(стабилна скорост без резки спадове).Опитах да ресетна настройките на рутера, но не мога да вляза в адреса(192.168.0.1).Свързах се с интернет доставчика си и изяснихме,че проблемът не е в лоша връзка или прекъсване на интернета. Не съм имал никакви подобни проблеми преди закупуването на лаптопа и нямам представа какво ги поражда.Машината наистина впечатлява с производителността си, но този проблем просто ме унищожава.Не съм опитвал да инслирам Windows 8 и драйверите от Двд-то вместо това съм с Win 7 и драйвери свалени от официалният сайт на "Lenovo".Въпросите ми са следните:
1.Ако има възможност някои да ми обясни какво поражда този проблем.
2.Някои да предложи смислено решение на въпроса ми.
3.Нужна ли е смяна на рутера...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Предполагам, че рутера не смогва на входящите и изходящите връзки. От настройките на uTorrent нагласи halfopen connections на максимум 50 и Enable Bandwidth Management(uTP) да не е чекнато. Рестартираш uTorrent и може и да работи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добро утро!"Halfopen Connections" ги направих на 50 (бяха на 100) и махнах отметката от "Enable Bandwidth Management".До момента не виждам почти никаква промяна.Благодаря.
Edit.Виждам,че сега крепи една скорост около 15с и тогава започва да дропва.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвал ли си през друг рутер/интернет дали ти ги прави същите въртели? Проблема може да е в лаптопа или в рутера (ако на друг интернет/рутер нета е добър постоянно, значи рутера ти е проблемен).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не съм опитвал с друг интернет или рутер.Преинсталирах "Wifi" драйверите и успях да настроя рутера.Сега забелязах, че след като тегленето прекъсне "WLAN" лампичката на рутера изгасва по което съответно съдя,че е спрял работата си.След рестарт на рутера всичко си е точно до момента в който реша да изтегля нещо.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай да се хванеш към друг WiFi, например в някое заведение за обществено хранене или кафене и от там пробвай да теглиш, ако не излезе проблем значи е рутера. Някои рутери не смогват особено D-Link. Моя вкъщи например се справя с 2 компютъра най-много и ако вържа и телефона и таблета и забива, а го дават че може поне 20 устройства да се свържат към него. Я дай и модела и марката на рутера да му видим характеристиките.

Edited by Smiche

Share this post


Link to post
Share on other sites

LevelOne WBR -6005 150M N Wireless Router е модела на рутера. Опитах да тегля от лаптопа на сестрата, но там няма проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвай да преинсталираш от intel драйвери за wi-fi и лан. Влез в сайта на intel и от там изтегли, а не от официалният сайт на Леново. Редица други хора се оплакват в официалният форум на леново от този проблем и са го решили по този начин.
Надявам се, че съм ти помогнал. И пиши пак какво е станало.

Edited by osi19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Опитай да ограничиш скоростта на upload от настройките на uторент.Ясно е че просто рутера ти забива.В краен случай ще инвестираш в друг рутер.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Щом рутера ти светва изгасва проблема не би трябвало да е в лаптопа....

имах cisco за 200 лв и като се качихме с жената на торенти през лаптопите и двата настолни пц та дропеше яко.

Ядосах се взех си тенда n за 40 лева и ще им запаля оптиката на доставчика държи никакъв проблем.

Опитай да си смениш фримуеъра на рутера и ако не помогне нов

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0