Sign in to follow this  
Followers 0
mkadnb

Колебание при избор на лаптоп

6 posts in this topic

Здравейте, почнах да разглеждам за лаптоп от известно време и засега се спрях на тези:

Lenovo ThinkPad Edge E530

Samsung NP300E5X

Samsung Series 3

HP Probook 4540s

Поствам темата тук, защото съм се спрял на модела на Леново, но все пак имам известни колебания. Трябва ми лаптоп, чиято употреба ще е предимно за програмиране, т.е. да ми работи добре Visual Studio-то или някоe друго IDE ще ми бъде достатъчно. Изискванията ми са предимно за батерията (да държи 3-4 часа) и екрана (да е матов). За процесор, видео и рам няма смисъл да коментирам. Наистина, ще е добре лаптопът да е с по-добри параметри но търся нещо, което да не надхвърля 1000-1100 лева. Казах, че съм се спрял предимно на Леново, защото от HP не чувам никак добри отзиви, а Samsung почти не намирам мнения(което може да значи същото). Ако може някой да каже едно мнение за гореизброените лаптопи или пък да предложи някой друг, всяка помощ ще ми дойде добре.

Едит: сега забелязах, че модела на Леново е изчерпан. Да попитам: през колко време зареждате с нови бройки? По специално за ThinkPad Edge серията се отнася въпроса. Също така, има ли някой модел, който ще излиза в близкия месец или два, за който си струва чакането, защото не съм се забързал за никъде.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей по добре за тези пари недей се спира на марка защото в този ценови клас общо взето всичко е еднакво от към качество (марката се гледа над 1800лв) Така и като не гледаме марките остава това с добри характеристики този нее лош но пък за програмиране i3 не съм напълно сигурен. Най доброто в този ценови клас от към хардуер може би е това процесора му е много добър видеото също нее никак лошо алуминиев е което си е плюс. Като изработка предполагам също няма да е зле защото ProBook не е лоша серия. Вече за качество като цяло трябва да питаме приятелите ни от laptop.bg.

Ето едно ревю на по слабия модел ако той ти хареса значи този който предлагам е перфектен. И пак ти казвам за тези пари недей да робуваш на марки, аз също съм фен на Lenovo и Dell но ако има нещо по добро защо не, знаеш че в тези времена всичко си е намалило качеството и всичко е до късмет.

Поздрави!!!!

Edited by neno_kov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

От наличните модели 4540s е най-добър като изработа, заради вложения алуминий в изработката и лесния си достъп до охлаждането. Е530 има предимство с по-добре конструираното си охлаждане, което е важен фактор, ако има дискретна видеокарта, но в случая не е такъв. Друго предимство е възможността за монтиране на 3G. Но моделът вече излиза от производство, защото наследникът Е531 от месец-два е на пазара. Той е доста близък по дизайн и устройство, единствено се различава по липсата на гумирано покритие, че е малко по-тънък и има слот за нов тип PCI-E SSD-та. Във форума има доста теми за 3-те модела. Ето една в която съм сравнил модели в този ценови клас:

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=42341&hl=%2BE530+%2B4540s#entry163911

Samsung-ите са доста добри като изработка, като за нисък клас лаптопи. Основното им предимство е SSD-то, което е вложено в тях. Минус е, че нямат толкова лесен достъп до охлаждането, както HP 4540s и Lenovo E530, но пак вършат доста добра работа. Ето едно ревю на наш клиент, който го ползва за програмиране:

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=39813

Доста време мина от покупката му и не ми се е оплакал.

Дано съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Получих информация, че на пазара ще се появи Е530c. Той ще е по-бюджетен вариант на E530, но няма да има втори микрофон до камерата, няма да има четец за пръстови отпечатъци и няма да има сребрист кант на капака. Опцията за 3G и добавяне на mSATA най-вероятно ще останат.

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за информацията, а някаква идея кога мога да го очаквам ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Края на септември.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0