Sign in to follow this  
Followers 0
SimplE

Проблем с "fn" бутона.

3 posts in this topic

Здравейте, наложи ми се да използвам копчетата F1,F2, F3 и т.н., но да натискам бутона "fn" всеки път е много досадно. Сега с тези копчета контролирам сила на звука, яркост на екрана и прочие. Как да ги изключа така че за да използвам тези функции трябва да използвам fn+F2 например за намаляване на яркостта, а когато не съм натиснал fn да не се повлияват ? Компютъра е HP Pavilion G6 2240eu. Благодаря предварително ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей,

за да промениш настройките на "fn" бутона трябва да влезнеш в биоса.

За целта рестартираш компютъра и когато ти се покаже логото на HP долу в ляво ще ти изпише "Press the ESC key for Startup Menu"(http://pickledpc.com/wp-content/uploads/2009/10/hp_splash1.jpg). След като натиснеш ESC ще ти се покаже меню(http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/396/c03536641.jpg), от което избираш "BIOS Setup"(с натискане на F10). Вече си в биоса. От там, с помощта на стрелките, отиваш до "System Configuration" където ще видиш "Action Keys Mode" то трябва да бъде Disable(http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/images/568/c02035200.jpg). Ако вече си му задал Disable натискаш F10 и Enter, за да запазиш настройките и да излезнеш от биоса.

Ако имаш проблеми пиши :)

Поздрави!

Edited by ytpmarian
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

здравеите ..имам сащия проблем ... когато натисна FN си пиша нормално .. но когато не го натискам буквите O P M K L J ми показва числа .. пробвах да си вляза в настроиките на BIOS-a обаче когато натисна ''esk'' не ме допуска ..имам HP pavilion dv2000 phoenix ..пробвах да натисна и num lock + fn i само fn ..даже от натискане нещо преецаках копчето .. как мога да си го опрая помагаите :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0