Sign in to follow this  
Followers 0
Dimbadboy

Малко информация относно Acer Aspire V3-571G

3 posts in this topic

Здравейте, имам сложната задача да избера лаптоп, който да има прилични характеристики и в същото време цената му да е разумна. След дълги проучвания съм се спрял на Acer Aspire V3-571G. Тъй като познанията ми в този кръг да кажем, че са почти нищожни, ще помоля за помощ хората от форума да си кажат мнението, относно моя избор и ако не съм много нахален да ме просветлят малко относно моите въпроси, които ще задам отдолу.

Лаптопа ще се ползва за всичко, игри, музика, филми и работа. По принцип знам, че лаптопите не са предназначение за игри, но да попитам на този модел ще могат ли да се играят игри, излезли тази година ? Вторият ми въпрос е свързан с загряването на самия лаптоп, в интернет видях статия, в която се споменаваше, че Acer Aspire V3-571G загрявал повече отколкото неговите колеги, това вярно ли е? (Ако това е така няма ли да се окаже проблем играенето на игри?) Втория ми въпрос е относно охлаждането на лаптопа, мисля да си взема охлаждаща подложка, но ако може да ми препоръчате някаква. Предполагам трябва да погледнеш сериозно на нещо, от което ти зависи дали чарковете в лаптопа ще се разтопят или не, затова и цената няма значение. Още един въпрос относно подложката, има ли смисъл да купувам джаджа, ако вентилаторът на лаптопа е от лявата част, а не от долу на лаптопа ? Друг интересен съвет, на който се натъкнах беше, че не било хубаво да играеш на лаптопа примерно докато си лежиш на кревата, това така ли е и ако да за всичко ли се отнася или само за играенето на игри ?

ПС: Благодаря предварително.

ПСС: Линк към лаптопа - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_M7DEX_001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Държиш ли марката на лаптопа да е Acer ? Също така ще е хубаво ако кажеш някаква ориентировачна цена и кои игри искаш да играеш на него.

На повечето въпроси не мога да ти отговоря, защото не съм запознат с модела, но относно подложката гледай да има висок въздушен поток. Не е хубаво да ползваш лаптопа на легло или в скута си поради това, че така ще се напълни с прахоляк, който както се досещаш ще му вреди и то доста.
За игрите ти трябва някакъв свестен процесор (i3 поне) и мощна видео карта. Ето тук може да видиш сравнение на видео картата от лаптопа който си избрал и тази която god_15 препоръчва като минимум за игри: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1248&gid2=690&compare=geforce-gt-730m-vs-geforce-gt-640m
Тук може да видиш ревю на GT 730M и по-надолу коя игра горе-долу с колко FPS на каква графика ще върви: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-730M.84681.0.html

Поздрави!

Edited by Sly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лаптопите могат да се ползват в леглото, но не е препоръчително, когато са натоварени с тежки програми и игри, въздушните отвори в долната част да са запушени, защото тогава лаптопа не може да "диша" изключения правят някои лаптопи, като тези от ASUS RoG серията. Ако имат охлаждаща подложка отдолу, няма никакъв проблем да се натоварят и с игри.

Acer V3-571G, не бих го препоръчал с Core i7 конфигурация, защото ще натоварва доста охлаждането, а от това лаптопа би загрял доста. Втората причина да не го препоръчам е, защото без SSD не си струва да се закупи лаптоп с Core i7. Чипът не може да покаже пълния си потенциал на обикновен харддиск. Затова бих препоръчал тази конфигруация. IPS екранът е голямо предимство, като увеличава значително ъглите на виждане и има по-голямо покритие на RGBs, тоест разполага с по-голяма гама от цветове. Eто и едно видео по въпроса:

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_M6AEX_047

В момента е на доста добра оферта тази конфигурация на V3-571G IPS. С малко по-старата GT640M е, но ще върши добра работа в следващите 2 години за игри. В скоро време, би трябвало да предложим и варианта с 730М, но сигурно ще хване 1600 лева като цена.

В момента най-доброто предложение е Lenovo ThinkPad E531 - Изработката е изцяло от пластмаса, но е здрава и добре обработена. Трудно попива отпечатъци и не загрява прекомерно зоната на palmrest-a (там където отпочиват китките) при високо натоварване. Е531 е много удобен за поддръжка. При премахване на сервизния капак, има лесен достъп до харддиск, RAM, wlan карта и голямото му предимство, новия M.2 слот, който е предназначен за новите NGFF PCI-E SSD-та. Те ще достигат скорости, близо 3 пъти по-големи от тези на SATA 3 (600MB/s). Също така, под сервизния капак има и доста лесен достъп до охлаждането, което го прави удобен за поддръжка от ваша страна и ще спести няколко пращания до сервиза, когато се задръсти охлаждането с прах. Друго предимство е, че дисплея е с матово покритие и когато се използва на открито или в силно осветено помещение, ще спести неприятните отблясъци. Като минус, може да се посочи, че FN и CTRL бутоните са с разменени места и при игрите ще пречи, но в BIOS има предоставена опция за размяна на функциите им. Ако не бързате с покупката, по коледните празници очаквам, че ще има доста предложения с Core i5 и SSD в този ценови диапазон, като някой дори може да са и с Haswell архитектура. (тоест 4то поколение)

Доста сходен е с предшественика му Е530.

Може да разгледате нашите класации за процесори и видеокарти.

Дано съм помогнал в избора!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0