Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Georgieff

Избор на лаптоп до 800лева

5 posts in this topic

Ще се ползва основно за работа, рядко за игри (Дота2 на средни настройки). (ще използвам охлаждаща подложка)

Търся нещо надеждно с добра изработка, тъй като ще се използва и в чужбина. Как стои въпроса с гаранцията, ако не съм в България?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не съм фен на HP, но това: http://www.laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4540-hp_probook_4540s_H4R02ES според мен е най-доброто решение за тези пари. Има една година международна гаранция, не видях нито един с 2г. международна.

Ето и ревюто на лаптоп.бг: http://news.laptop.bg/revyuta/revyu-na-hp-probook-4540s-obeshtavashto-reshenie-za-biznes-potrebitelite/

Едит: Екрана е матов, което е голямо предимство след като ще се ползва предимно за работа, не отразява светлина и не дразни много очите.

Edited by Sly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Обикновено първата година от гаранцията е международна, а останалата част е само за България. Аз бих предложи нещо с вградено видео от ранга на HD4000 или някоя конфигурация с Ivy Bridge процесор и видеокарта от сорта на GeForce 710М. За Dota 2 на средни настройки, мисля, че ще свършат добра работа.

Най-доброто предложение в момента е този G580 - http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_G580-lenovo_ideapad_g580_59362256 - вложен е алуминий в изработката на капака, около клавиатурата и зоната на palmrest-a. Клавиатурата е доста удобна за писане на текст и игра според мен, но това е въпрос на лично предпочитание.

Ето две ревюта:

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=37030

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=42011

Също така бих препоръчал тази конфигурация на 4540s - http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4540-hp_probook_4540s_H0W33ES - процесора е по-мощен, а вграденото видео ще се справи добре с DotA 2, без да натоварва излишно охлаждането на лаптопа. При конфигурациите с Radeon 7650M се забелязва неприятно загряване в лявата част на тъчпада. Голям плюс е, че има много лесен достъп до охлаждането и основните му компоненти, което го прави благоприятен за поддръжка и профилактика от самия потребител. Другия плюс е, че е с матиран дисплей, както вече спомена Sly.

Ето и едно ревю на наш клиент:

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=44546

От скоро имаме и две нови предложения, които още не съм разглеждал:

Едното е Asus X550CC - той притежава ниско-волтажен Pentium 2117U, който предоставя задоволителна производителност, ако ще се използва за Office пакет основно. Предимството му обаче е в графичният чип. GT 720M би могъл да подкара с доста добро FPS и малко по-тежки игри, като Assassins Creed 3.

Другото е Toshiba Satellite C55-A-129 - добра алтернатива на G580, заради "No metter what" гаранцията си през първата година от цялостната гаранция, която важи за цяла Европа. За разлика от него обаче, тя е изработена изцяло от пластмаса.

Също така, ако можете да увеличите бюджета си още малко, то горещо бих препоръчал този Samsung NP300. Основното му предимство пред останалите е, че е снабден с доста бърз 120GB-ов Samsung 840 Solid State Drive.

За повече информация вижте този клип:

Дано съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря, и аз към леновото се бях насочил. Възможно ли е да се добави Windows7 към него? Имам и още няколко въпроса за ОС малко извън темата, може ли скайп, за да ти пиша там?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0