Sign in to follow this  
Followers 0
kyynadd

Сериозно колебание

9 posts in this topic

Здравейте,

предстои ми да си купувам нов лаптоп, но понеже сегашния е на 4 години съм малко изостанал от тенденциите. Четох доста теми от форума, но все още имам някои колебания. Тавана на цената ми е 1300 лева и има колебания относно някои модели. Единия е този - http://www.laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L850-toshiba_satellite_l850_1h4 и въпреки, че на характеристики лаптопа го докарва много добре се чудя дали има някаква "уловка" така да се каже. От тази машина също чух добри отзиви - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NXM6AEX051. Като цяло ще съм ви благодарен, ако кажете Тошибата добра инвестиция ли е или ще е по-добре да се насоча към друг модел. Лаптопът ще се използва повече за сърфиране отколкото играене и вероятно ще бъде доста разнасян, така че изработката също е важна.

Благодаря предварително и се надявам да не съм питал нещо, които вече сте обяснявали до болка. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тошибата има по-голям хард диск, процесора му работи на по-голяма тактова честота. Голям плюс е и това, че идват с Nomatterwhat гаранция за 1 година. Но относно видео картите не мога да ви кажа кой знае какво, понеже не съм запознат с тези 2те видео карти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сравнение на видео картите: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1248&gid2=773&compare=geforce-gt-730m-vs-radeon-hd-7670m

Сравнение на процесорите: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3632QM-vs-Intel-Core-i7-3630QM

Препоръчвам ти да потърсиш ревюта в YouTube, или да отидеш до някой от офисите на фирмата за да видиш реално как изглеждат лаптопите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за информацията и съветите. Най-много ме притеснява дали тошибата няма да прегрява например и да дава други подобни проблеми заради факта, че е на доста ниска цена, а с доста добри характеристики.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето едно ревю: http://www.notebookcheck.net/Review-Toshiba-Satellite-L850-153-Notebook.82846.0.html

Само конфигурацията е различна.
Доколкото съм запознат, ще е хубаво ако решиш да играеш на Тошиба някоя игра да го сложиш на охлаждаща подложка.

Според ревюто изработката не е много добра, но нямам личен допир с тошиба като цяло, затова не мога да дам никакво лично мнение.

Едит: Температурите на този модел не са много високи според ревюто, което дадох по-горе.

"Toshiba has designed a good cooling system, which keeps the hardware sufficiently cool."

Edited by Sly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

Корпуса на Тошиба-та доста грее особено в тази конфигурация и не е много удачно решение за игри. Изработката е сравнително добра, но все пак не бих Ви го препоръчал. Също така, не бих Ви насочил към Core i7 процесор, а към конфигурация с Core i5 процесор и SSD. Доста по-добре се справя от обикновена конфигурация с Core i7. В момента до 1300 лева следните модели са най-доброто решение:

Acer V3-571G - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_RZPEX_026_SSD - Лаптопа е със задоволителна изработка и доста добър хардуер за парите си. Корпусът му загрява една идея по-малко в сравнение с L850 и има малко по-мощна видеокарта, която е важна за игрите. В конфигурацията, която съм сложил е в включено и SSD, което ще бъде доста по-полезно от Core i7 съчетан с обикновен харддиск. Голям минус е, че лесно се зацапва. Ето и няколко ревюта:

http://news.laptop.bg/revyuta/reviu-na-acer-aspire-v3-s-intel-ivy-bridge/

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V3-571G-73614G50Makk-Notebook.81470.0.html

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=45629#entry176932

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=39414

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=35118

Acer V3-571G IPS - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NXRZPEX045 - абсолютно същия е, но има доста по-добра IPS матрица, която увеличава ъгъла на виждане значително. (малко над 170 градуса) За съжаление конфигурацията със SSD надхвърля малко бюджета. Утре ще се консултирам с колегите, дали не трябва да му свалим малко цената, защото ми се струва леко завишена.

Lenovo ThinkPad E531 - http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E531-lenovo_thinkpad_edge_e531_N4I6WBM - тук съм писал за него.

Все още няма ревюта на лаптопа, но в скоро време очаквам Симо Николов да пусне едно. Също така, ще може да се възползвате от възможността да му напишете ревю.

Също така имайте предвид, че в близките месеци трябва да навлязат Core i5 процесорите от Haswell поколението. Те ще са малко по-мощни и с подобрена консумация на енергия и доста по-мощна вградена гафика в зависимост от модела.

Дано съм бил полезен!

Поздрави

Богдан

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много благодаря за отговора. Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че няма смисъл да си взимам i7 без SSD, така че мисля, че изборът вече е ясен. За Acer чувам само хубави отзиви, но доста ме притеснява това покритие, тъй като лаптопа ще се ползва навсякъде. Точно затова май ще се насоча към леново, но освен модела, който показахте, един друг също ме заинтригува:http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E530-lenovo_thinkpad_edge_e530_N4F6JBM Може ли да ме ориентирате каква е разликата между двата модела на Леново, защото май май ще е един от тях.

Този модел също ме заинтригува http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NXM6AEX051_ssd . Вярно, малко по-скъп е, но е i7 + SSD и дори бих преглътнал лъскавия корпус.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много добър модел е, но вече излиза от производство заради Е531. Тази конфигурация си заслужава единствено, ако държите да закупите и Windows 8. Доскоро се продаваше на доста добра цена с i5 и SSD, без операционна система - http://laptop.bg/archive/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E530-lenovo_thinkpad_edge_e530_NZQ7MBM_SSD , но вече няма да имаме от него. Основните разлики съм ги посочил в линка от горния пост. Ако напишете в търсачката на форума E530, ще намерите още отзиви за него. HD 4000 не е от най-мощните графични ускорители и ще трябва да се примирите, да играете повечето игри на ниски настройки. Не трябва да се пренебрегва факта, че в близките месеци ще може да се закупи PCI-E SSD за Е531, което ще предложи доста високи скорости. В зависимост от модела те могат да достигат три пъти по-високи стойности на четене и запис. Цената би трябвало да варира между 300 и 400 лева за 128GB.

Този вариант на V3 няма да е удачен, защото за сърфиране в интернет и използване на офис пакет, не изисква кой знае каква процесорна мощ, а при игрите е по-важна видеокартата. По скоро, ако ще давате повече пари, по-добре да е този вариант с IPS матрица - http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NXRZPEX045_SSD - на който ще проверя цената утре, дали не трябва да се намали. А ето и едно сравнение на IPS с обикновена TN матрица - http://news.laptop.bg/novini/acer-aspire-v3-s-ips-matritsa-na-sklad-vizhte-razlikite-video/

Също така се навлиза и при малко по-висок клас нотбуци:

http://laptop.bg/laptops-dell-Inspiron_5721-dell_inspiron_5721_5397063373406

http://laptop.bg/laptops-asus-N56-asus_n56vz_s3376

Разгледайте класацията ни за процесори и видеокарти.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря много за отговорите помогнахте ми много в ориентирането. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0