Sign in to follow this  
Followers 0
LittleGreenRobot

Aspire E1-531G -Сериозен проблем с производителността.

8 posts in this topic

Здравейте всички, преди няколко месеца си взех този лаптоп http://www.germanos.bg/catalogue/comput … re-e1-531g и доскоро всичко си беше наред, но от около седмица ми направи впечатление, че вече не работи толкова добре. Освободих памет, но не помогна затова реших да направя "обновление на компютъра", от настойките и след това започнаха сериозните неприятности, за пример ще посоча Фифа 13, преди това си я играех на максимални детайли без проблеми а сега това е невъзможно, дори на най-ниските настройки. Като цяло лаптопа се "мъчи", дали да опитам пак с обновлението, или направо преинсталирането, ако някой ме посъветва ще съм му благодарен. Срамота е лаптопа купен с дълго събирани спестявания да се използва само за филми. :help: Благодаря ! ПС-Всички драйвери са инсталирани.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Инсталирай Ccleaner и Advanced System Care Pro.

При първата програма правиш това post-9038-0-06841800-1372934068_thumb.pn, като го повториш няколко пъти докато спре да ти намира грешки.

След това пускаш втората програма, избираш всички опции и пускаш да сканира компютъра, след сканирането може би ще поиска ръчно да поправиш откритите проблеми.

След тези две стъпки, би трябвало да се оправи.

Също така си настрой в NVIDIA Control Panel, коя от двете видеокарти да се използва от FIFA 13. Десен бутон на десктоп –> NVIDIA Control Panel -> Manage 3D settings -> Program Settings и от там настройваш коя програма, каква видеокарта да използва.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря ти много, за бързият отговор, когато изпълня стъпките ще пиша какъв е бил резултата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Или има вирусчета, или наистина си скапал регистрите или си го пълнил с adware. Ако не знаеш как да боравиш с програми за почистване ти препоръчвам преинстал на Windowsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

През целият период на експлоятация е имал антивирусна (Аваст), като в 70% от времето дори не е свързван към интернет, ще опитам със инструментите за почистване и ако няма резултат ще предприема преинсталацията. Благодаря ви !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adware не е вирус,а така наречените "шпиони" и спокойно си минава през антивирусната/някои от гадините,като "следящите бисквитки"минават спокойно и през Smart версиите на антивирусните!А колкото до Аваста,лично за мен,това не е антивирусна!Единственото и преимущество е че е Free.За да не стават полемики,това е мое мнение!Не е като да не зная за какво говоря,сменил съм всички възможни версии антивирусни/също и Аваст/ от времето на WIN 95 още и съм правил доста тестове при атака на един и същи вирус през един и същи Host и т.н.Сложи си СпайБот и направи пълно сканиране и постни една снимка да видим какво е положението.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И така, ще споделя резултатите от опитите ми за подобряване на производителността на лаптопа си. След като изпълних съветите на god_15, за които много му благодаря, като цяло системата се представя по-добре, откриха се и се поправиха много проблеми, но гланият със фифата остана. Знам, че е само една игра, но фактът, че тя не работи правилно, значи че и в самият компютър все още има проблем, За съжаление много рядко имам достъп до интернет и все още не мога да направя теста със СпайБот, но щом и това се случи ще постна резултата. Започвам да си мисля, че може да се дължи на прегряване, не знам дали е възможно, ако на някого му се е случвало моля да сподели.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Обнови драйверите за вграденото и дискретното видео. Изтегли си Driver Genius за тази цел. Може да се оправи проблема.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0