Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0
I3eco

Лаптопа ми не се включва

11 мнения в тази тема

Здравейте,

преди около час както си сърфирах из интернет, лаптопа ми даде черен екран без изобщо каквато и да е възможност да се влезе в менюто на task manager. Когато го изключих и пробвах да го пусна наново, единствено старт бутона светна, след което вентилатора се задейства, но нищо повече. Няма нито зареждане на биос, нито харда завърта, просто се повтаря цикъла на светване на лампата на старт бутона, завъртане на вентилатора, угасване и всичко това наново. Ако някой може да даде светлина върху проблема, ще му бъда много благодарен! Машината е Acer Travelmate 5740 с процесор core i3 350M на 2.27 GHz, видео карта Ati Mobility Radeon HD 5650 с 1gb собствена памет и 4gb DDR3 RAM. Пак поясня2вам, че на екрана нищо не излиза, стои си черен. Побвах при стартиране да припомпя F2, F8, ctrl+alt+del, но без никакъв резултат.

PS: Искрено се надявам да не е изгоряло видеото :(!! Ако е в това проблема ще помоля някой, ако има информация откъде мога да си намеря същата видео карта, първа или втора ръка, на по-изгодна цена, да сподели, благодаря ви!

Edited by I3eco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами, то вече е малко късно аз го дадох в сервиз :) . Ще пиша после какъв е бил проблема и съответното решение за хората, които имат подобен проблем. Ако може все още да ми препоръчате място, от което мога да закупя изгодно хардуер първа или втора ръка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи занесох го в сервиз, след прегледа момчето не успя да установи точно какъв е проблема, но е някаде по дъното. Така, че ако някой може да ми помогне с намирането на дъно за Acer Travelmate 5740G много ще съм му задължен. Утре вечер ще публикувам и точния модел на самото дъно понеже сега не е при мен машината. Търся дъно втора ръка. Благодаря на администратора за отделеното внимание. На него и на всички останали посетили тази тема пожелавам никога да не ви се случва това, което ми се случи на мен. Въобще не е приятно :(

Edited by I3eco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Човека пробва ли на външен монитор как е? За да няма картина, или е матрицата, или е заминала видеокартата. Ако вади картина на външен дисплей, то почти напълно се изключва варианта, че е проблем с видеото. И остава проблем в матрицата или лентов кабел.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да е видео карта, като не се почиства периодично лаптопа прегрява и видеото се разпоява

Laptop_dust.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да е видео карта, като не се почиства периодично лаптопа прегрява и видеото се разпоява

Laptop_dust.jpg

Винаги го почиствам редовно, и аз си мислех, че е видеото, но не е. Още повече проблема дойде при почти никакво натоварване на ресурсите на компютъра. А и аз следя постоянно температурите особенно през това горещо време. Иначе ти благодаря, че си се постарал да напишеш един ред и да ми дадеш своето мнение и предположение, понеже много само са гледали ;)

Edited by I3eco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Човека пробва ли на външен монитор как е? За да няма картина, или е матрицата, или е заминала видеокартата. Ако вади картина на външен дисплей, то почти напълно се изключва варианта, че е проблем с видеото. И остава проблем в матрицата или лентов кабел.

Ами незнам дали е пробвал, но предполагам, че е. Днес като си взимам лаптопчето ще го попитам. Но аз се съмнявам да е проблем в матрица или видеото. Просто когато възникна проблема ми даде черен екран, но екрана не беше изгаснал, просто светеше в черно. При опит да рестартирам машината нищо не се получи нито със старт бутона, нито с ctrl+alt+del. След това махнах зарядно и батерия и при следващ опит за старт на лаптопа, единственото което стартираше беше светлинката на бутона за включване, вентилатора на охлаждането, за момент светваше и една друга лампичка, която предполагам е за чек на харда(на картинката за обозначението й има 3 дискчета подобни на CD, подредени едно над друго), но хард не завърташе, след което всичко спираше и се повтаряше същия процес отново и отново, докато не вадех зарядното устройство. Нищо друго не реагеираше, а предполагам, че ако проблема е в екрана или видеото, би трябвало да си завърти харда, да стартира уиндолс, дори да се чуе звук, или евентуално да стигне до момента със синия екран и грешката, която често уиндолс дава при софтуерен или хардуерен проблем. Но при всички положения смятам, че харда би завъртял. Но ти благодаря за вниманието и старанието да вникнеш в проблема, и да дадеш своето мнение. Ако майсторчето не е направило това, което предлагаш, аз ще го пробвам, макар да се съмнявам, че ще има резултат.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дори да не е прегряло от това което описваш навежда на проблем с видеото или чипсета.

Така ми прилича поне на мен но без да сме го видяли така на изуст само това мога да ти напиша :)

Иначе предполагам че ако го занесеш в кадърен сервиз ще ти го оправят :)

Поздрави и успех

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами в момента съм в Сливен и тук е малко трудно с това да се намери много кадърен сервиз, за това ще потърся още малко и ще видя какво може да се направи. Благодаря на всички, които отделиха от времето си за да вникнат в моя проблем!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прати го по еконд на някой як сервиз, това проблема е някъде по дъното звучи като проблема е някъде на земята

Има из цяла българия читави сервизи, и в Бургас, и в Пловдив, и в София и тн....

разчети се по форума

Share this post


Link to post
Share on other sites
Гост
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговори на тази тема...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Впиши се, за да следиш темата  
Последователи 0