Sign in to follow this  
Followers 0
Dinko91

Ubuntu, лецензиран Photoshop

3 posts in this topic

Здравейте, бих искал да попитам, като си купя Adobe creative suite CS6 лицензиран. И си го инсталирам на Ubuntu 13.04 с помоща на wine, и си отворя фирма за графичен дизайн, бих искал да знам дали ще имам някакви проблеми със закона. Понеже знам, че adobe продуктите не варвят под Ubuntu или които и да е Linux.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Не съм запознат в детайли с подобен казус, но аз лично не виждам проблем с това. Ако сте заплатили съответен софтуерен лиценз и можете да удостоверите това със съответните документи , то можете да разполагате с него така, както намерите за добре и така, както предвижда съответните условия на лиценза. Аз поне никога не съм виждал условие, което да изисква съответен софтуер да се използва с операционната система, за която е закупен. Все пак има две особености, с които трябва да сте запознати.

1. Ако имате заплатен определен вид лиценз за дадената операционна система (Windows в случая да кажем), то производителят не носи отговорност за съответни неточности при работата му в други операционни системи и може да откаже съпорт да речем.

2. Ако имате виртуализатор, който да кажем е с Windows, може да имате проблеми със закона, ако да кажем копието му не е легално.

Като цяло обаче ако закупите и използвате определена версия във вида, в който лицензът казва, то не виждам да имате проблем чисто формално.

Поздрав, Георги :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря много,

за изчерпателния отговор!

Ще ми бъде от полза при избора на Mac или Ubuntu OS.

Поздрави.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0