Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Stoyan Todorov

Проблем с Леново SL 500

4 posts in this topic

Здравейте. Проблемът ми е следният: на чисто нов Леново SL 500 при включване тръгва да зарежда и достига само до

следния текст:

Realtek...../нещо си/

PXE-E61: Media test failure,check cable

PXE-M0F:Exiting... /нещо си/.

И дотам. Отказва да влезе в BIOS-а /процедурата е при стартиране на началния екран изписва "Press lenovo care button if.../демек, ако искам да вляза в БИОС, да променя boot sequence и др., се натиска едно отделно копче/". Натискам бутона, и: пак нищо, т.е. продължава си зареждането и достига до горния текст. Пробвам с натискане на различни TAB, F-ове, Del и др. при стартиране: пак същото. Слагам CD с Вин /стар SP 2, после разбрах, че не ми върши работа за този лаптоп/ - лампата на DVD-то мига, но не става нищо. Пробвам с друг Вин /вече SP3, който поддържа SATA RAID/ - пак лампата мига, пак не boot-ва от него, пак достига до същото. Същите процедури пробвам неколкократно, с включена и изключена мрежа /става от външен бутон/- пак същия резултат.

Търсих в различни наши и чужди форуми, но дадените там предложения не ми вършат работа /от типа на "Смени boot sequence" - не мога да вляза в БИОС; "Отвори го да видиш да няма нещо разкачено" - в гаранция е; "Удари го 2 пъти, моя така се оправи" - това дори не го коментирам, и т.н./. Допълвам: не е имал никаква операционна система досега.

Ако някой има идеи, моля да ги сподели. Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей ами според мен най адекватното решение е да се занесе на сервиза щом е гаранционен. Просто ще ти спестят един куп ядове тъй като проблема не ми се вижда разрешим без да бъде отварян лаптопа ;)

поздрави

Алекс

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Първо да ви успокоя - лаптопа Ви няма никакви проблеми. :)

Натиснете F1, за да влезете в BIOS Setup и да изберете да boot-ва през DVD. Или опитайте с някой от другите F-бутони. Също може да смените настройката на твърдия диск, за да сложите Windows XP.

Тази грешка, която ви излиза е стандартна за SL500 без операционна система.

Поздрави,

Joro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговорите. Колкото и да не ми се искаше да призная, че не мога да се справя сам, все пак го дадох на сервиза и бе готов за 1 минута: или аз /макар че не помня да съм/, или някой друг по някакъв начин бе влизал в БИОС-а и са били зададени някакви измислени boot device. човекът от там явно си знаеше какъв "Ф" да натисне, защото промени настройките от там за 0 време, и всичко си бе наред.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0