Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Todorov

HP Smart Adapter

5 posts in this topic

Здравейте, интересуваме как точно зарядното увеличава мощността( така гласи съобщението, което ми излиза винаги, когато закача лаптопа към контакта)? Също така ми съобщава, че лаптопа ми ще работи по-добре ако имам по хубаво зарядно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разбрал си наполовина съобщението,контролера ти казва че зарядното ти идва слабо,но АКО увеличиш мощноста,машината ти ще работи по-добре/респективно-друго зарядно/.Няма как да увеличиш мощноста на зарядното,тя е постоянна стойност,определена от елементите в него.Машината 2 ръка ли я взе?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Според това, което видях в гугъла този адаптер автоматично увеличава и намаля мощността си според натоварването/консумацията на лаптопа.
Няква си жена във форума на HP споделя, че след ъпдейт на биоса до последната версия проблема се оправял. Някъв си контролер не работил правилно със старите версии на биос, или нещо такова. Не разбрах добре, но потърси.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да си прав за този модел на колегата, HP_620,не знам...Преди месец имах такъв случай със доста стар модел на DELL,при всяко палене на машината,биоса след чека пискаше и светваше този надпис.Машината беше взета 2 ръка и беше окомплектована с оригинално зарядно,пак на DELL,но по-слабо.Дизейбъл от биоса и спря да реве.И не видях някакъв спад в производителността на машината,честно казано...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това съобщение на НР-то на автора предполагам, че се появява, когато е зареден Windows? Support center-a или някое друго приложение те уведомява за адаптера...

Общо взето - ако лаптопът има работеща батерия, с по-малко зарядно съм наблюдавал, че батерията се зарежда за повече време. Ако батерията не функционира, е възможно лаптопа да се угаси заради по-малкият адаптер.

При Dell е същото, като в някои случаи отказва да ти зарежда и батерията, ако не включиш зарядно с необходимите параметри.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0