Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Михаил

Избор на лаптоп

6 posts in this topic

Здравейте! Предстои ми покупка на нова машина в следващите 1-2седмици. Лаптопа ще се ползва за обичайните работи като гледане на филми, слушане музика, сърфиране в интернет и не на последно място, сериозен гейминг. Като се вземе впредвит, че след 1-2години и за програмиране. Средствата които мога да отделя - 2000лв.

До момента съм се спрял на Lenovo y500 SLI :

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59367184 - 12gb ram

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59356553 - 8gb ram + 16gb SSD

От доста време разглеждам, чета из форумите и ми се струва, че това е най-удачният избор за тези пари. Притеснява ме единствено проблема с тъчпада и клавиатурата, та въпроса ми е, ако купя машината от Вас, има ли начин още на място в магазина да проверите лаптопът с какъв тъчпад разполага? И ако се окаже, че е с "ELAN"(т.е. този който дава дефекти) да се замени бройката с друга, на която е "Synaptics"? Иначе, като изключим тези проблеми, досега не съм прочел никъде лош коментар за този модел.

И според Вас, кой вариант ще е по-добър? Тези 16gb SSD, доколкото разбрах, се ползват за Уиндоуса, това ще намали ли времето на зареждане на дадена програма/игра? Попринцип, съм превидил да направя ъпгрейд с SSD по-натам, но ако и тези 16гб са достатъчни..

Също така ме интересува екранът има ли висока отражаемост при този модел, защото все пак си имам огледало.. :D

Отворен съм и за други предложения, разбира се!

Благодаря на всички отзовали се! :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте

По партиден номер, тези два модела, според Lenovo, нямат горепосочения проблем. Ако все пак се появи такъв или друг проблем, в седем дневен срок може да бъде върнат или заменен.

Този в момента е по-добрия вариант. 16GB SSD се използват от операционната ситема, като разширена кеш на харддиска. Тоест, тя решава каква информация да складира в него, за по-бърза работа на системата.

Аз лично бих изчакал отново модел със 128GB SSD и една 650М, като отделно след време бих направил ъпгрейд с втора 650M, ако усетя нужда.

Поздрави

П.П. За да се активира SSD-то като уголемена кеш, трябва да се използва тази програма.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля, че решението е вече взето! Ако се вземе с SSD, срока за връщане/замяна удължава ли се на 30дни? И имате ли наблюдения върху екрана? Отражаемостта как е?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да удължава се :)

Поздрави,

Ники

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отражаемостта е в нормата за гланцирана матрица. При по-висока яркост, няма голям проблем с отражения в силно осветена среда. Тоест не пречи на работата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много Ви благодаря за бързите и точни отговори! Като взема лаптопа ще пиша отново, за да споделя моите впечатления и т.н. :))

Поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0