Sign in to follow this  
Followers 0
Guest ALF

Избор на лаптоп

6 posts in this topic

Здражейте!

Предстои ми покупка на лаптоп.Капитала ми е до 1200лв. Ще се използжа за игри, филми, музика и интернет сърфиране. Спрял съм се на тези два модела:

Acer Aspire V3-571G - http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_RZPEX_041

ASUS K55VJ-SX168DM - http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=511404&scenario=&productarea=P11010101&detailScenario=Laptop-ASUS-K55VJ-SX168DM

Искам да знам, кой от двата е по-добрия избор и ЗАЩО.

Може да предложите и други модели в този ценови клас.

Искам да знам също дали мога да пазарувам на място в офиса Ви? И дали имате постерминал, за да платя с кредитна карта.

Очаквам вашите отговори.

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами и двата ще ти вършат работа само че Acer-a е с малко по-добра видеокарта и е по Kepler архитектура коята е по-пройзводителна и грее по-малко а докато 635М е по предходната Fermi.Общо взето и двата не би трябвало да имат проблеми с игрите и да добавя ако можете да отделите повече пари ето този http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_RZPEX_041_SSD препоръчвам го заради SSD-то а това е доста изгодна оферта с SSD-то игрите ще зареждат по-бързо,ОС също и при стартиране на програми на SSD слагате ОС и ще е много по-бързо от стандартен харддиск.

Edited by VankataBS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, може да платите и с кредитна карта. Може да посетите офиса на laptop.bg, от понеделник до петък, от 09.30 до 19.30. Препоръчително е да се обадите, преди да посетите офиса, за да бъдат подготвени лаптопите, които искате да разгледате.

За какво ще се ползва новия лаптоп?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за бързите отговори!

Ами ще го ползвам за игри и да гледам филми от него на ЛСД-то.

Аз харесвам и двата лаптопа и знам, че ще ми вършат работа.

Пуснах тази тема, защото прочетох много теми по въпроса, и разбрах, че не трябва да гледам определена марка, а конкретен модел.

Прочетох и ревюта няколко.

Първоначално се бях ориентирал към ЛЕНОВО, защото са по евтини като цена за характеристиките, който предлагат. Аз търся най-добрия варянт цена-качество.

Ако имате предложение за по евтин от тези лаптопи с подобна характеристика 6те се радвам да го погледна. За ЛЕНОВО-то малко ме притесни и факта, че за ремонт се пращали в Полша и нямали сервиз в България. Това вярно ли е?

Другото което е, че искам да знам от двата лаптопа, който аз съм си избрал, кой е по добър като изработка и охлаждане, защото охлаждането е доста важно в случая.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако може и да ми кажете мнението си за този лаптоп. Не говорим за цената, а дали е качествен като изработка и охлаждане:

LENOVO Z500 - http://www.germanos.bg/catalogue/lenovo-ideapad-z500.html

Пак казвам, не гледайте цената, защото аз съм го намерил за по малко.Само ми кажете дали си струва или да си остана на мойте 2 модела.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бих добавил и този - http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E530-lenovo_thinkpad_edge_e530_N4F3TBM

Той е по-бизнес ориентиран и е доста благоприятно направен за бъдещи ъпгрейди. Предимството му е матирания екран, който е удобен при работа в силно осветена среда и гумираното покритие което има на palmrest-a и капака. Също четецът на пръстови отпечатъци е от полза. Софтуера му предлага доста интересни функции, като влизане в сайтове само, чрез него. По-бързия харддиск също има значение. При Lenovo само Ideapad линията се сервизира в Полша, а ThinkPad-ите си имат сервизи в България.

Разликата между 640М и 635M не е малка и ако игрите са основен фактор, то V3 е за предпочитане. Ако можете да отделите още малко пари, то горещо Ви го препоръчвам със SSD. В момента имам за тест същата конфигурация и нямам забележки откъм производителност.

Не съм имал пряк досег до K55, но бях чел позитивни мнения за него. Ето ревю на VM серията. Тя е подобна.

Като цяло и трите лаптопа са с достатъчно добро охлаждане и няма да създават проблеми. От гледна точка на игри, според мен E530 има най-удобна клавиатура спрямо другите два. Разбира се това зависи и от предпочитанията на човека.

Ето и малко снимки, какво се крие под сервизният им капак:

Asus K55

ba156fa7f7.jpg
Acer V3

fe4e994b52.jpg
Lenovo E530

http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=41449

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0