Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Ljolo

Лаптоп с издържлива батерия - какво да гледаме?

4 posts in this topic

Кой лаптоп е с най-издържлива батерия в диапазона 900 -1100 лв 13- 15 инчa екран, Core 3 процесор повече ли хаби батерията от пентиум 800-900 като и двата се водят 35w, удачно ли е модел с ULV процесор които са по 17 W?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Конфигурациите с Dual Core процесори от Pentium и Celeron сериите в IDLE (на пазен ход) консумират една идея по-малко енергия от Core i процесорите. Разбира се разликата не е много голяма. ULV процесорите са с BGA шина, тоест са запоени за дъното и съответна подмяна, ще бъде доста по-сложна и скъпа. Определено консумират много по-малко енергия, но в комбинация с 3 или 4 клетъчна батерия резултата е същия като при лаптопи с 6 клетъчна батерия и 35W процесори. Тази конфигурация е доста добра. SSD-то работи в пъти по-бързо от харддиска, и в IDLE консумира почти двойно по-малко енергия от харддиска, а харддиска може да се изключва от работа (тоест спира въртенето на диска в него), когат не е нужен и така не консумира енергия. При тестове е показал завиден резултат от 7 часа и 54 минути, само с пуснат скрипт за автоматичо браузване, намалена яркост на дисплея на 50% и Power Saver режим. В това ревю, човека го е натоварил с офис приложения и слушане на музика и е изкарал около 4 часа при core i3 конфигурация. Core i3 - 3110М се доближава като консумация до Pentium B и Celeron B {които са базирани на Sandy Bridge(32nm) архитектурата}, защото е базиран на последната за момента архитектура Ivt Bridge(22nm), която е с по-малки транзистори, които консумират по-малко енергия.

Всяка конфигурация със SSD има 30 дневен money back период от laptop.bg. Тоест, ако не отговори, на нуждите Ви или нещо друго не Ви хареса по него, ще може да го върнете без проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Конфигурациите с Dual Core процесори...

Колега, пропуснал си най- важното - видеосистемата. Тя гълта повече ток и от процесора. Дай му предложения с вградени видеосистеми, типичната им консумация е 8-15 Вата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Точно такава система съм и предложил. Разбира се съм забравил да спомена тази особеност. Благодаря за вметката. :)

При вградените решения вече, видеосистемата е самия централен процесор така, че няма да консумира повече от максималното му TDP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0