Sign in to follow this  
Followers 0
Guest gunsmithfrank

Странен проблем - лаптопа се изключва при силен натиск.

5 posts in this topic

Здравейте,

Лаптопа е HP, модел dv5-1012, аз съм втори собственик.

Проблема е следния - при по-силно натискане върху клавиатурата в лявата й част (от TAB до около T, G, B) лаптопа се изключва. Натиска е толкова силен, че леко да огъне пластмасовия корпус под клавишите.
Моето предположение е, че на това място под клавиатурата е разположен харда и, съответно, при натиск системата се изключва автоматично, но дори нямам идея дали харда се намира там.

Някакви идеи?

Share this post


Link to post
Share on other sites

А моето предположение е, че дънната платка опира някъде и имаш късо съединение, което означава че лаптопът е отварян евентуално за почистване и е сглобен некадърно или дънната платка може да е пукната.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблемът вообще не е странен - там някъде минава тръбата на охлаждането и особено, ако липсва или е разместена изолиращата лепка, е съвсем нормално да опира в дъното и да окъсява. Това е по-добрия вариант. По-лошият включва видеочипа и северния мост, които също са баш там и особено ако е имало интервенции при предишния собственик, не е изключено причината да е там.

Мрежовият контролер също е там, от горната страна на платката, можеш да обърнеш внимание дали с мрежата(кабелната) се случват странни неща.

И при всички положения, както ти е казал д-р Хаус, или не натискай, или лаптопът трябва да се разглоби, особено след като си 2-ри собственик и превид факта, че моделът по принцип е проблемен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз мисля ,че това не е от изолация на дъното.По скоро скъсан проходен отвор или студена спойка на някъв елемент.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0