Posted February 6, 2013 · Report post Здравейте! Надявам се, да пиша в правилния раздел. Имам няколко въпроса относно ъпгрейда на споменатото таблетче. Искам да му сменя сменя Wi-fi картата с такава, която поддържа Н-стандарта. На второ място да му сложа 3Г карта с ГПС. И на трето да му сложа блутут карта. До колкото видях има от всичко, което ми трябва, за този модел, но не мога да се ориентирам с тези FRU номера на компонентите. Точният модел на лаптопа е 6364BL1. Изтеглих си някакъв документ от сайта на Леново, и там са дадени всички части, номера и т.н. Аз ще покажа сега FRU-тата на тези 3 модула, които искам да сменя и много ще се радвам, ако ми кажете правилно ли съм се ориентирал.... 1. За безжичния нет - Тук са няколко и нз кое точно.... 2. 3G картата - 3. Блутута - Ще прикача и файла, от който гледах тази информация... x60tablet_parts.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2013 · Report post Привет, не мисля, че N стандарт се поддържа в X60 или поне по спецификация не се поддържа. Относно GPRS картата, гореописаните ще станат, но трябва и антена към тях ,която за таблетните версии е специална. Т.е. за пълно GPRS решение, трябва: 1. сим картов четец, 2, ГПРС моде, 3, антена към модема. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2013 · Report post Ще добавя към написаното. Базовите стандартени биоси за X60, не поддържат нито една мрежова карта с N стандарт, но чрез редактиране (добавяне) на съответния сертификат в SLIC таблиците, може да се постави. Има и готови модифицирани решеня, като например - Zender bios . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2013 · Report post Има и един важен ъпгрейд- към Х61 таблет :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2013 · Report post Нещо ми се вижда сложна работа май...айде ГПС-а ще го преживея, ама с тоя интернет не си е работа. А биоса по познатия начин ли се сменя...смисъл с програмка, която го презаписва, с тая разлика, че трябва да се ползва custom-версия или има по-специфични особености. А това може ли по някакъв начин да повлияе негативно на цялостното състояние на системата или? А за ъпгрейда към х61 съм съгласен, няма да откажа и Латитуд ХТ2 ама...... нали всичко опира до едно и също нещо.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2013 · Report post @ibbbo, в общи линии това е "гимнастиката", ако се използва готово модифицирано решение. Иначе негативния резултат..... може да се наложи презаписване на биоса с програматор, т.е. ще е необходима и хардуерна ненамеса. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2013 (edited) · Report post @ibbbo, в общи линии това е "гимнастиката", ако се използва готово модифицирано решение. Иначе негативния резултат..... може да се наложи презаписване на биоса с програматор, т.е. ще е необходима и хардуерна ненамеса. Ами вчера успешно успях да намеря и презапиша моднат биос - то се оказа доста трудно, докато намеря. По принцип има 2 основни в нета - Middelton и Zender, но първия е само за машини със Сата 2 или нещо такова.... Както и да е. Остава да чакам, да ми дойде Intel Wifi 6250 и блутута и да ги сложа и да видя дали всичко ще е ок. То за блутута е ясно, че той си е оригиналния за Леново, ама с картата да видим как ще е Edited February 19, 2013 by ibbbo Quote Share this post Link to post Share on other sites