Sign in to follow this  
Followers 0
NeverBackDown

Д�елл, Тошиба ,Леново(ИБМ), или друг

12 posts in this topic

Здравейте, на всички читатели на форума имащи лаптоп, нямащи, мислещи да си вземат, просто читатели, разбирачи... и тн. Знам за правилата в сайта и проверих внимателно всички подобни теми но вярвайте тема която на мен ми беше нужна нямаше, но така е аз съм си по особен в това отношение, защото обичам да правя правилния избор за да не съжелявам след това... това не е спам само да подчертая и не се чудете ако видите да съм псунал темата в друг сайт,просто признавам си не разбирам много е не съм и абсолютно неразбиращ по тая тема, но искам да не сгреша и да чуя колкото с еможе повече мнения по темата защото до другата седмица вторник някъде вече трябва да съм си взел лаптоп... та от всичко изчетено досега и преплетено с моите разбирания и изисквания разбрах следното че мен ме вълнуват главно няколко марки тошиба, делл и леново... ако някой може да предложи нещо друго на моите изисквания коеот аз съм пропуснал ще му благодаря... та аз имам настолен компютър вкъщи който е хубав ее мен ме удовлетворява видеото му е добро абе общо взето аз не играя много игри даже хич, но от време на време поигравам и то общо взюето игри от сорта на НФС .. Карбон в момента ЦС и това... но сега ми се наложи да си взема лаптоп понеже не съм си вкъщи а не мога да мъкна пцто но не искам да давам много пари защото вкъщи си имам здраво и силно пц което си е наред а този лаптоп искам да ми бъде главно за интернет филми и някои по слаби игрички и искам да струва от порядъка на 800 - 1100- 200 лева според зависи. значи аз съм се спрял на няколко модела единият който най - много ми харесва това е ДЕЛЛ Востро А860 http://laptop.bg/#/details/DELL/6/2325 който е с 3 години гаранция и е устойчив на заливане ако някой може да каже какво точно означава това ще съм му благодарен и тъй като аз съм си и не много похватен и може да ми се случи да бутна нещо върху лаптопа а това са си пари това е хубаво ... другите марки върху които съм се спрял това са тошибите сателит... http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053758

http://www.pcstore.bg/laptopi/toshiba/TOSHIBA_Satellite_L350_146/

http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2184

http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2479

Тошибите пък хубавото им на тях е че има гаранция която е една година и която ако ти го откраднат счупиш го залееш го ... и ти го сменят с нов ако не може да се оправи ... което в върха и също така имат още две години нормална гаранция .. дел пък от друга страна имат гаранция Следващият бизнес ден което пък е много добре... но пък за тошибата знам че са яки машинки японски ама за сателитите не чух много добри мнения имали някаква китайска жилка вярно ли е и делл били по хубави ... по читави . За третия вид който казах знам пък че някои от тях са удароустойчиви и водоустойчиви но не съм много запознат... говоря за Леново или ИБМ ако не се лъжа поправете ме ако греша... та простете за дългите изречения и обяснения но.. пак казвам не искам да направя грешка и моля който разбира да пише ... който има опит... та в обши линии това което искам е държа да е устойчиво на разливане (пишете лаптопите които са такива и са на поносима цена до към 1400 лева) няма значние от марката да е и удароустойчиво ако може ... видях че има такива достъпни лаптопи като леновото но незнам дали са устойчиви на разливане което ми е най големия проблем сякаш... н еме разбирайте погрешно аз си пазя вешите но понякога просто се случва... тошибите мисля че не са нито удароустойчви нито водо ... но пък имат no matter what. Другото нещо което забелязах е че делл а860 няма слот за видео карта ако след време ми кефне да му сложа а някои от тошибите имат ... бих искал поне това да имам възможност да направя ако ми се наложи след време... иначе питам конкретно за нфстата знаете ли как ще вървят на вградената карта... ии въобще кои лаптопи от посочените имат възможност за надграждане на видеото ... мисля че това експрес кард означава слот за видео ако не се лъжа ... ако може да описвате нещата които пишете подробно ше съм ви много благодарен. И последното което е много важно за мен и което не разбиреам е искам дисплея да е възможно най безопасен за очите и има ли някаква разлика между лаптопите в дисплеите ... от прочетеното разбрах че дисплея на делл бил много добър за филми а на мен това много ми трябва а относно безопасност как е и какво точно каква е разликата между дисплеите при горепосочените и тези които вие ще посочите... това е общо взето ... извинявам се отново за дългия текст ... но много моля да пишете за да стана и аз по запознат... благодаря.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Въпросите са много уместни и честно казано и аз изпадам в подобно лудо чудене като тръгна да си харесвам нещо. Истината е, че пазарът е така устроен, че фирмите да предлагат различни неща, които все да бъдат примамливи за клиентите. Така като гледам марките нуждите, в главата ми се върти следното:

Принципно историята със заливането на течности клавиатура е супер. Но все пак трябва да внимавате много, защото гаранциите не я покриват повредата, ако не дай си Боже, нещо се случи. Това, което осигурява клавиатурата, защитена от разливане е защита на най-рисковите компоненти, докато успеете да изключите лаптопа си, а след това да го подсушите (в сервиз да кажем). Но по отношение на защитата Леново според мен са най-загрижени. Вместо да инвестират в невероятен дизайн, те инвестират в сигурност. Затова моделите от Thinkpad серията са сравнително грозни, но и сравнително по-сигурни. Освен споменатата защита на клавиатурата, която има дренажи, през които да изтича течността извън лаптопа, то по-сериозната защита е около твърдия диск. Моделите на Tnihkpad имат магнезиеви компоненти под пластмасата, които укрепват зоните около по-рисковите компоненти на лаптопа. Освен това, твърдият диск е защитен с гумени елементи около корпуса си, които да обират вибрациите, които могат да го повредят. Другото много интересно и полезно нещо е следенето на твърдия диск посредством т.н. "акселерометър", следящ движението на лаптопа в пространството. При силни вибрации, той премества главите на твърдия диск настрана от плочите, за да не изгорят те.

Имаме кратко видео за защитните системи:

Това като цяло се по-сериозните защитни средства, които се поддържат от производителите на лаптопи. И други марки ги предлагат, но не на ниската цена, на която се намира Леново Thinkpad. Бих могъл да предложа следния модел от тази серия:

http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2637 - по-скъп от лимита, но с 3 години гаранция - международна.

http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2637 - същият, но с по-малко гаранция. Погледнете бутона за видео и ще видите нашите видеоревюта за тях.

За игрите трябва да си видите системните изисквания. Това, че видеокартата е със спорелена памет не значи, че съвсем няма да можете да играете. Може и да е възможно на по-ниска резолюция и детайли, но както разбрах, това няма да е много същественото, поради наличието на домашна машина. Видеокарти през Express Card Slot не се произвеждат, макар технологията да го позволява. Поне аз не знам за това, може и да има, но да ми е убегнало. Има звукови и мрежови карти, но не знам за видео. Освен това видеокартите на лаптопите почти невъзможно се надграждат, да не кажа съвсем невъзможно. Дисплеите са сравнително еднакви. Някои марки само бележат разлика, но смятам, че Леновото имат достатъчно ярки дисплеи, дори за работа в много светли пространства.

Ако има още въпроси, спокойто задавайте, за да коментираме.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, отново, много благодаря за отговора, нека и други да пишати да дадат мнение по въпорса. Ами значи аз разгледах дадените от вас модели и доста ми харесаха, но не видях някъде да пише относно клавиатурата и заливанията, както при Dell Vostro a860, защото все пак това си е един от най - големите проблеми, ако случайно ливнеме нещо знаем какво става... Аз вече наистина незнам какво да избера. Днес обаче научих още неща, като например че някои от лаптопите на тошиба и по точно сателит A серията имат по мощен wireless което е много хубаво, но все още за мен остава непонятен въпорсът къде се правят конкретно Toshiba Satelit и колко качествени са те. Другото което много ме интерисува е за екрана на Dell на Lenovo и на Toshiba, видях една статия за Dell a860 : "бизнес ноутбук има дисплей със съотношение 16:9 и резолюция 1366×768 и е изключително добър за гледане на филми. Картината е много добра и по това отношение Dell Vostro A860 се представя по-добре от очакваното". Някой може ли да каже повечко за дисплеите на Toshiba satelit този например. На Делл пише че дисплея е HD какво точно означава това. В Хенди един от продавачите ми каза че имало някав нов вид филми HD които въпреки тази функция на Dell можело да не мога да ги гледам заради видео картата вярно ли е това. Dell съшо така има anti - glear покритие на дисплея какво точно означава това? Та с това също трябва да се съобразя тъй като едно от нещата които най - много ще правя на лаптопа е да гледам филми, освен офис програмите, при които няма да има рпоблем с такъв лаптоп и игрите в случая остават на заден план.На тази тошиба например : http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2184 пише че дисплея е WXGA TruBrite, какво е това. На тази пък http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2437 пише че е Wide XGA CSV HB това пък какво е. А днес ми показаха един Acer на който е като повечето aceri на който казах че екрана е Cine Crystal Led Tft ... Като на Делл лаптопа е 15, 6 а на другите 15, 4 има ли някаква друга разлика освен че е малко по голям в това отношение. А какво можете да кажете за дисплеите на Lenovo. Ще се радвам да пишете и отново благодаря на последния писал :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Относно wirelessa на различните лаптопи на някои от горе посочените като се загледате ше видите че пише различни неша, кое какво означава при различните машинки.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, отново, много благодаря за отговора, нека и други да пишати да дадат мнение по въпорса. Ами значи аз разгледах дадените от вас модели и доста ми харесаха, но не видях някъде да пише относно клавиатурата и заливанията, както при Dell Vostro a860, защото все пак това си е един от най - големите проблеми, ако случайно ливнеме нещо знаем какво става... Аз вече наистина незнам какво да избера.

Така да започнем с Vostro 860 - това е бюджетен лаптоп, когато е правен водещото е било цената. Ако търсим евтин лаптоп е вариант, но когато търсим да е здрав и с добри параметри, не е добър вариант. Относно заливанията на Востро не сме пробвали, но не бихме и пробвали да го залеем. Но Lenovo сме заливали като може да се види в това видео.

Като го изсушихме си заработи пак без проблеми.

Днес обаче научих още неща, като например че някои от лаптопите на тошиба и по точно сателит A серията имат по мощен wireless което е много хубаво, но все още за мен остава непонятен въпорсът къде се правят конкретно Toshiba Satelit и колко качествени са те. Другото което много ме интерисува е за екрана на Dell на Lenovo и на Toshiba, видях една статия за Dell a860 : "бизнес ноутбук има дисплей със съотношение 16:9 и резолюция 1366×768 и е изключително добър за гледане на филми.

За да има бърз wireless лаптопът, трябва да поддържа draft N. Това е, което зависи от лаптопа, но, за да имате по-бърз безжичен интернет, е необходим и хубав сигнал, който зависи от мрежата, която използвате. Ако не е хубав сигнала, ако сте далеч от предавател, пак ще има забавяне. Тошиба, както и 99 процента от лаптопите в света се произвеждат в Китай. Качеството аз лично намирам за добро. Има и слаби модели, но по-скоро там проблемите се дължат на лошо проектиране и по-евтини части. Всяка една статия за лаптопи има и субективен елемент. Ако на някой се хареса дисплея, то друг може да го оплюе. Ние се стараем към обективност, дано се получава. Но дисплеят на А860 е хубав. Работата е там, че повечето марки имат подобни дисплеи и това не е чак такъв плюс. Тошиба и НР, а и останалите предлагат подобни опции. Удобен за гледане на мен ми е и дисплей с 15,4-инчов диагонал. 16:9 е удобен наистина, но не бих казал, че другите са зле. Тук важни са и цветовете и яркостта... Видеото ако е Intel 4500HD ще могат да се гледат. А и повечето сега предлагат тази карта като минимум.

Dell съшо така има anti - glear покритие на дисплея какво точно означава това? Та с това също трябва да се съобразя тъй като едно от нещата които най - много ще правя на лаптопа е да гледам филми, освен офис програмите, при които няма да има рпоблем с такъв лаптоп и игрите в случая остават на заден план.

Glare означава покритие, което се слага, за да подобри качеството на картината и ъглите на виждане. Също се ползва от повечето производители и не е нещо уникално. Повечето производители си слагат техни технологии за подобряшане на образа. Cine Crystal Led Tft е точно от тези технологии. Но разликата не винаги е толкова очевидна, колкото ни се иска. Wide XGA също означава, че има широкоекранен дисплей. Всички лаптопи в днешно време имат тези дисплеи. WXGA TruBrite е същата работа. При тях лошото е, че на открито или в светли стаи, се получават неприятни отблясъци като от огледало и това дразни очите. Затова много хора ги отбягват напоследък. Истински хубавите дисплеи са малко според мен. Един от тях е на Сони. Там технологиите наистина имат видим ефект.

На тази тошиба например : http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2184 пише че дисплея е WXGA TruBrite, какво е това. На тази пък http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2437 пише че е Wide XGA CSV HB това пък какво е. А днес ми показаха един Acer на който е като повечето aceri на който казах че екрана е Cine Crystal Led Tft ... Като на Делл лаптопа е 15, 6 а на другите 15, 4 има ли някаква друга разлика освен че е малко по голям в това отношение.

А какво можете да кажете за дисплеите на Lenovo. Ще се радвам да пишете и отново благодаря на последния писал :)

Thinkpad е бизнес марка. Но серията SL 500 е ориентирана към домашните потребители. Имат хубави, ярки дисплеи. Не съм вманиачен ТВ фен и лично мен ме задоволяват като качество.

Относно wirelessa на различните лаптопи на някои от горе посочените като се загледате ше видите че пише различни неша, кое какво означава при различните машинки.

Разликата е малка - предимно в произшодителя. Не сме забелязали съществени разлики при работа с различни адаптери. Буквите а, b, g, n са разлиюни по-съвременни стандарти. Последният е N. той е наистина значим, но както казах вече, то трябва и много добра мрежа за него, която да поддържа хубав сигнал и същия N стандарт.

Поздрави

Ники

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, благодаря отново че писахте, да Леново наистина явно е читава марка. Но не разбрах защо Вострото го приобщихте към нездравите, за параметрите напълно разбирам но и на това Леново сл 500 също са такива параметрите. Кой е единият процент от лаптопите който не се произвежда в Китай и къде се произвежда. Леново наистина сигурно са хубави но м е притеснява малката гараанция от една година за разлика от Дел 3 години и на Тошиба две години и една година застраховка. А Делл не се ли прави в щатите или се бъркам? Да сигурно и другите марки имат хубави дисплеи като на Делл за филми но може би са доста по - скъпи на Тошиба и ХП така ли е. Цветовете и яркостта на Делл са си добре нали така. Востро наистина ли не е здрав при положение че има 3 години гаранция едва ли Делл ще си вкарат таралеж в гащите. Написаните въпроси са по вашия текст.

Поздрави

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте, благодаря отново че писахте, да Леново наистина явно е читава марка. Но не разбрах защо Вострото го приобщихте към нездравите, за параметрите напълно разбирам но и на това Леново сл 500 също са такива параметрите.

SL500 е лаптоп базиран на серията ThinkPad която е известна с качестото си и здравината, за нея има филмчета в интернет как камион минава и лаптопа работи. Vostro 860 има приятен външен вид и сме продали не малко от серията, но определено предпочитаме другите серии от марката DELL, просто изглеждат по здрави и надежни.

Кой е единият процент от лаптопите който не се произвежда в Китай и къде се произвежда.

Има Sony за 5000 лв те са произведени в Япония.

Леново наистина сигурно са хубави но м е притеснява малката гараанция от една година за разлика от Дел 3 години и на Тошиба две години и една година застраховка. А Делл не се ли прави в щатите или се бъркам? Да сигурно и другите марки имат хубави дисплеи като на Делл за филми но може би са доста по – скъпи на Тошиба и ХП така ли е. Цветовете и яркостта на Делл са си добре нали така. Востро наистина ли не е здрав при положение че има 3 години гаранция едва ли Делл ще си вкарат таралеж в гащите. Написаните въпроси са по вашия текст.

Ако търсите здрав лаптоп от DELL то серията е Vostro 1510, 1520 - това са ни любимите серии на DELL които наистина са здрави и надежни, може да видите видео за тях сме правили.

DELL се произвежда в Китай, дори и най-скъпия лаптоп на марката - ADAMO има надпис произведен в Китай.

Цветовете и яркоста е една и съща, все пак всички дисплеите се произвеждат в една огромна фабрика в Китай.

И последно ако търсите здрав лаптоп от DELL -Vostro 1510, Востро 1520 са сериите.

Поздрави

Ники

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добра вечер

Inspiron е лаптоп от потребителския клас на DELL. Използва се главно в домашни условия. Лаптопа не блести с кой знае какви параметри,но за сметка на това е с доста приятен дизайн. :) Преди 1 седмица го тествах новата серия 1545,и останах с много добри впечатления. Според мен си струва вложението. Мисля че лаптоп.бг са направили видео ревю на модела,погледни го. :)

С уважение: Иво

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прочетох доста и видях доста неща относно дисплеи и характеристики. Аз ще използвам доста лаптопа ще чета на него, често ще ми се налага и често ще се взирам в него. Та кои дисплеи и въобще може ли да се зададе такъв въпрос: кои биха натоварвали очите по малко, доколкото аз разбрах Dell Vostro a860 е с матов дисплей не с Glossy нали така и съшо так е с катодна флуоресцентна лампа а не с Светодиодната подсветка ? И също така онзи дел видеото му беше вградено ако се пуснe HD филм има ли вероqтност той да засича или ще си върви нормално? А и един HD филм е 20 - 30 Gb може и повече. Също така ако може да ми кажете дали има други от поредицата дел освен востро които да имат устойчивост назаливане например инспирион или студио. Може да нашишете и други модели ако има такива освен леново които имат такава защита. Благодаря за отговорите. Ето тук прочетох доста за дисплеите и ако може да направите сравнение с този дел какво точно представлява дисплея му според текста... http://news.laptop.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8-%E2%80%93-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8F%D1%85 ... а и съшо така забелязах на някои лаптои пише че имат кеспрес кард какво точно е това и също ако може да ми кажете какво точно означава fire wire не можах да намеря информация.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е линк с накратко обяснен Express Card:

http://wiki.laptop.bg/index.php/Express_Card_Slo

Firewire - това е порт, който ще ускори трансфера на данни, ако имаш дигитална камера, от която да сваляш клипове. Може да се използва и външна звукова карта, закачена към него.

Intel 4500 ще подкара добре HD филм. Не случайно името и е Intel GMA 4500HD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0