Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Потребител

Lenovo Y500

11 posts in this topic

Здравейте имам един проблем с wi-fi-a при Y500, четох че въпросната Intel Centrino Wireless-N 2230 не само при мен прави така, имам 100 mbit-a download, а до мен стигат максимум 40 докато съм на wifi. Ако някой може да ми каже как мога да го оправя, защото не можах да намеря, а все пак съм си зел лаптоп не за да съм на LAN кабел.

P.S. Рутера ми е

TP-LINK TL-WR740N :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

P.S. Рутера ми е

TP-LINK TL-WR740N :)

Не знам какво очаквате от рутер за $10.Предполагам ви е предоставен от доставчика, но как и да е, това не променя факта, че е пълен боклук. Без значение от ревизията на модела и фърмуера, през wifi-то повече от 41Mbps няма как да постигнете. Kонфигурирайте Wi-Fi на NG Mixed, ширина на канала на 40Mhz (Turbo).Ако ползваш WPA2 + TKIP/AES криптиране – допълнително товарите процесора на Аtheros-а.

я, а все пак съм си зел лаптоп не за да съм на LAN кабел.

"Предлагам Ви чист бартер" за Т61 + Аsus N16 - 65Mbps през wi-fi :rolleyes:

Edited by GeorgeN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Рутера струва 30лв. да. Не смятам, че е боклук и съм доста доволен от работата му досега, но откакто покачих интернета до 100мбит-а забелязах, че дори половината от скоростта не идва до мен, а според мен това не е нормално за модел - края на 2012 година. Използвам WPA2-PSK, като на Encryption e Automatic.

Вие какъв рутер ми предлагате, за да достигам скоростта от 100mbit-a през wi-fi ? И относно бартера не съм заинтересован, съжалявам, харесвам си лаптопа, но Intel Centrino Wireless-N 2230, не ми харесва, както казах в първия пост, четох ТУК за нея, че не достига скоростта, която трябва.

Искам да изкажа ужасно недоволство към този, който поддържа форума -

1. Кодовете, които са сложени ги приема минимум след 10-тия път, което ме принуди да си направя регистрация, която също ми отне доста време докато ми приеме кода.

2. Оправете си годината, която искате при регистрация, вече сме 2013, трябваше също и да се сетя, че може да сте забравили да оправите и това и да въведа 2012 година.

Edited by y500_user

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще сигнализирам за проблема. Благодаря за сигнала!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Рутера струва 30лв. да. Не смятам, че е боклук и съм доста доволен от работата му досега, но откакто покачих интернета до 100мбит-а забелязах, че дори половината от скоростта не идва до мен, а според мен това не е нормално за модел - края на 2012 година.

Мито, транспортни разходи, надценка и добавената стойност, т.е. вносителя не внася и продава на халява. Правете разлика м/у LAN и Wi-Fi трансфер на данни! Рутера Ви е китайска пръчка, дори тези 40Mbps са много за подобен клас рутер, просто китайците са набутали пъргаво MIPS процесорче в скапаната си платформа.

Intel Centrino Wireless-N 2230, не ми харесва, както казах в първия пост, четох ТУК за нея, че не достига скоростта, която трябва.

Intel N 2230 e single band на 2.4GHz, теоретичната максимална скорост е 150Mbps, а реално в най-добрия случай е 144Mbps.Скорости от рода на 90-120 Mbps не са проблем, по скоро зависи какъв е съпътстващия хардуер.

Вие какъв рутер ми предлагате, за да достигам скоростта от 100mbit-a през wi-fi ?

Бюджет?

И относно бартера не съм заинтересован, съжалявам, харесвам си лаптопа

Жалко, вие губите, +25Mbps не са за пренебрегване!

Share this post


Link to post
Share on other sites

До 50 лева може ли да се намери нещо качествено ?

Качествен трудно, а приличен с трансфер над 6МB/s и пак за 30+ лв: NETGEAR WNR612 - трансфера през Wi-Fi- то е максимално малко над 75Мbps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ТОВА би ли свършило добра работа ?

Не. Ако искате малко над 8-8.5МB/s на растояние 5-10м –> TL-WR1043ND за двyцифрена сума.За да си изпълните капацитета на връзката на 100% през Wi-Fi-то си пригответе 300+ лв.

Този според мен, ще е по-надежден.

С този го връщаш една идея назад.

Btw и аз искам да ползвам 10Gbps активна оптика на лаптопа, ама уви. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0