laptop.bg

Acer Aspire V3 с IPS матрица на склад, вижте разликите (видео)

4 posts in this topic

IPS TNAspire V3 серията от лаптопи на Acer е една от най-популярната в средния клас, което е съвсем очаквано, тай като V3 предлага добро качество на сравнително достъпна цена. От началото на годината две нови конфигурации се присъединиха към моделната гама. Те се отличават с използването на IPS екран с Full HD резолюция. IPS (In-Plane Switching) е тип матрица, която осигурява по-точни цветове от всички ъгли на видимост, ясна картина и постоянно време на реакция сравнено със стандартната TN матрица, която се използва в повечето лаптопи. IPS технологията е разпространена из настолните монитори, но при лаптопите присъствието и е ограничено като цената на моделите обикновено е над 2500лв.

Acer променят това с новите конфигурации. Новите модели, които използват IPS екран и Full HD 1080p резолюция са двапървия е сИ’Â Intel Core i5-3210M процесор, 8GB RAM, GeForce GT 640M видео и 1TB HDD. Вторият разчита на Core i7-3630QM, 6GB RAM и отново GeForce GT 640M и 1TB HDD с 5400 оборота/минута.

OHdR2uo1u2U

Прочетете цялата новина

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ей.... вече ме е яд... аз си взех с обикновената матрица... :D преди 2 месеца... само за 150 лева по-евтино...

Share this post


Link to post
Share on other sites

След като станаха доста разпространени дори и в по-ниския клас монитори(има 22-23" за 300лв) беше крайно време да се сетят да ги пуснат и за лаптопи, където особено ако работиш навън и при различни светлинни условия IPS-a е супер. Добре изглежда въпросния модел на Acer, надявам се да ги пуснат и в 13/14" инчови решения от средния клас. Kато човек който се занимава любителски с фотография и съответно гледане и постобработка на снимки това е едно от главните неща поради което не харесвам повечето лаптопи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Има си ги от доста време при ThinkPad-ите и Elite Book. Само като отвориш Борса и ще видиш поне 3-4 лаптопа с IPS. - http://forum.laptop....showtopic=39127 - http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=39311&hl=thinkpad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now