Sign in to follow this  
Followers 0
tena

Aspire 5920 - wireless

10 posts in this topic

Пичове, помагаѝте да преборя пустият му Wireless! Mашината е Acer Aspire 5920 / zd1, донесен от Англия. Пьрвоначално, перманентно стартираше с БСОД. Това го оправих. Остана проблем с вграденият Wireless. Модела има хардуерен бутон за неговото включване, при натискане на който се появява надпис: Wireless LAN Disabled. В Device Manager обаче устроѝството си е разрешено, а в БИОС няма опция за забрана. При превключване от едното сьстояние в другото няма промяна-появява се едно и сьщо сьобщение-Wireless LAN Disabled. Естествено пробвал сьм наѝ-новите драѝвьри от производителя на Wireless-а, но без резултат. Много четох в нета, но решение за сега не намирам. От предложените решения не сьм пробвал само update на БИОС-а и преинсталиране на ОС (Уин7). Даѝте малко акъл как да изляза от ситуацията!?

Поздрави!

Хайде, колеги! Споделяйте мисли и предложения, че аз се изчерпах (то, не че има какво да се изчерпи от моя мозък :acute:)

:help:

Edited by tena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тествай някое лайв цд дали ще го разпознае... убунту федора

Share this post


Link to post
Share on other sites

Първо, благодаря за включването! Трябва да кажа, че това беше едно от първите неща, които пробвах. Опитах със Слакс, но резултата не ме зарадва. Няма нет през Wireless! Вече не знам! Нещо друго да ви идва наум?

Поздрави!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-добре пробвай с BIOS update-а. И инсталирай паралелно още един windows 7 на друг дял на харда, ако не искаш да махаш стария. Също може да пробваш с Driver Genius или друга подобна програма, да ти намери по-подходящ драйвер, но това е много малко вероятно да оправи проблема. Трети вариант е да разкачиш и закачиш отново wlan модула, като почистиш него и слота за всеки случай. За момента, само това се сещам.

Успех и после пиши какво е станало!

Весела нова година! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това с друг Уин ми допада! Но ще трябва да почета как се прави, че не ми се е налагало досега. На мен също не ми се вярва Driver Genius да помогне, защото нищо по-ново не намирам нито в саѝта на Еѝсър, нито в този на Интел. Малко се страхувам от BIOS update-а, защото ако проблема е хардуерен има опасност още повече да се омажат нещата. Пък и сегашната му версия е същата като тази в саѝта.

Благодаря ви колеги за съветите! Маѝ ще пробвам това с още една ОС. Лека нощ за сега!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Просто стартирай инсталацията и инсталирай в сегашният ти дял D, който ще бъде C-то в новия Windows. Също изпробвай това с поставянето наново на wlan картата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ха! Чак сега погледнах, че синият зъб и тоѝ не се включва също като Wireless-а, а инфрареда го няма никъде. Това ми навява мисли за общ проблем.

Edited by tena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги, положението се влошава :censored: . Лаптопа започна да ме обстрелва с БСОД, като кодовете са разнообразни. Най-често се появява обаче 0х00000124. За този код чета, че е доста неопределен. Лошото е, че времето от вкл. на топа до появата на БСОД е малко-около 5 мин. и е недостатъчно да направя нещо по-сериозно. Топа изключва и под операционна система стартирана от флашка или диск. Това ме кара да предполагам хардуерен проблем, с който обаче явно няма да се справя. В този ред на мисли си търся приличен сервиз, който би се наел да извърши качествен ремонт независимо хардуерен или софтуерен е проблема за района на Пловдив. Някакви предложения, колеги?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мале! Вие не спите ли бе колеги?! Благодарен съм за опита да ми помогнете, макар да се надявах на отговор от рода: Ей от този сервиз съм супер, мега, ултра доволен-работят без пари, оправят техниката още на вратата и дават доживотна гаранция :acute: :acute: :acute: :acute: :acute: :acute:.

А, за много години! Нека Новата Година ни донесе всичко хубаво, което предишните години не са!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0