Sign in to follow this  
Followers 0
1948

Препоръка

5 posts in this topic

Здравейте!

Виждам, че доста хора са направили нови теми и искат вашите препоръки, за това какъв лаптоп да си закупят, та реших и аз да направя и ще съм Ви много благодарен, ако ми помогнете! :)

Изискванията които имам в отношения на цена - до 1000лв. (+/- 100лв. може да е). Ще го използвам за работа с програми като Photoshop, AutoCAD, SolidWorks и пр. Игри също ще се играят на него... Общо казано, нещо мощно за тези пари :)

Благодаря предварително и се извинявам, ако темата не е удачна или е на грешното място!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Този е най-добрия вариант за лаптоп до 1100 лева, ако работата е с по-голям приоритет - http://laptop.bg/lap...p300e5x_withSSD

Притежава core i3 от трето поколение, който консумира по-малко енергия, грее по-малко и е по-производителен от предходното поколение. SSD-то ще ускори в пъти работата на системата (включително и в игрите ще има подобрение) и отделно се запазва големия капацитет с допълнителният харддиск. HD 4000 не е от най-мощните графични ускорители, но ще предостави сравнително приличен геймплей. ( Far Cry 3 върви с 21 FPS на средни настройки, а Black Ops 2 с 24 fps пак на средни според тестовете на notebookchek - http://www.notebookc...ds.13849.0.html) Батерията при тестовете е издържала близо 8 часа, а матрицата е матирана и с доста добро качество на картината.

Ако игрите ще са по-големият приоритет, ето този - http://laptop.bg/lap...d_z580_59356330 е най-добрият вариант. Притежава алуминиев корпус около клавиатурата и горната част на капака и доста удобни тъчбутони за силата на звука, настройка на подсветката на дисплея за гледане на филми и скоростта на вентилатора. За съжаление процесорът е от второ поколение Core i3, но пак ще предложи напълно достатъчна производителност при игрите и тежките програми. 635М ще задоволи напълно геймърските изисквания. (Far Cry 3 на high ще върци на около 22 FPS, a Black Ops 2 с около 35-6 FPS на high по мои предположения.) Имам същата видеокарта, но от предходната си ревизия 555М и нямам проблеми с игрите. Borderlands, League of Legends, Hawken , Minecaft, Dead Space, World of Tanks и др. ми вървят без проблем на максимални настройки. Батерията държи около 5 часа, а матирацта е обичайната гланцирана за този ценови клас лаптопи.

Дано съм помогнал в избора!

Поздрави

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря много за отличния отговор!

Поздрави :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъй като не съм запознат с марките, може ли да попитам какви са впечатленията от Lenovo? Препоръчвали са ми Apple, Dell, Acer и Asus, но за Lenovo нищо не знам. Да наблегна ли въобще на марката или да си търся по характеристиките, които желая, примерно този на Lenovo, който ми препоръчахте вече?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е важно толкова, какви са отзивите за марката, а за самият модел. Всяка фирма си има и добри и лоши модели. Аз имам Lenovo Ideapad Y570 от година и съм повече от доволен. :) Z580 съм препоръчал на 3-4 човек и до сега няма оплакване. В тази тема съм писал малко повече за SSD-тата какво представляват -> http://forum.laptop....topic=38215&hl=

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0