Dandy_vg

Проблем с IBM T42

9 posts in this topic

Здравейте имам проблем с лаптопа ми наскоро му смених вентилатора и като работи примерно 2-3 часа в интернет без какво да е било натоварване след което пусна игра от типа "Starcraft 1" и гасне 3 пъти го пусках, три пъти гасне...според вас от какво може да бъде това...мен ме съмнява вентилатора

Share this post


Link to post
Share on other sites

с какъв го смени, провери ли дали си сглобил всичко като хората, термо-лепенки пасти

Share this post


Link to post
Share on other sites

Еми смених го с почти същия само че където металната пластина на вентилатора не покрива видеочипа докрай иначе термопаста сложих старата от стария вентилатор където изгоря иначе всичко и съм сглобил точно.

А и грее доста и има доста силни градуси..81 градуса на процесора

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не покрива видеочипа докрай, стара паста, Старкрафт,.... :scare:

Share this post


Link to post
Share on other sites

значи щом не покрива чипа най малкото видео го прегрява и го претоварва,

ползването така ще го съсипе, оправи го

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи трябва нов вентилатор...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега има 3 вида вентилатори, които аз съм виждал поне. На тебе ти трябва този, който покрива и чипа на видеото на дъното.

Ati 7500 или Ati 9000. Мога да ти пратя снимка да видиш нагледно за какво става въпрос. Ако е по-слабия чип би трябвало да стане и късия /поне моя Т41 беше с такъв/ :thumbsup: . Какъв е чипа на видеото? Но НЕ го ползвай така - ще го прегрееш. Като се замислям казваш, че пастата е стара може и от нея да е.

Edited by Toni74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Опа аз съм се объркал имам предвид че съм сложил старата Термо-лепенка а пастата е нова! Моето видео е Ати Радеон 9600 големия чип а вентилатора явно е от по късото видео когато го купих ми казаха че този вентилатор пасва на моя компютър...дори темата е тук! http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=37222#entry141837

Ноо.....явно ме е подлъгал...

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз бях допуснал същата грешка. И знаеш ли как се оправих? Извадих само вентилатора от новия охладител /капсулован е/. След това пробих 2 отвора и нарязах резба М3 мм. С две думи слагаш само вентилатора на стария охладител. Моето видео беше Аti x300. Дано съм помогнал.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...