pingvino

Избор на лаптоп

6 posts in this topic

Здравейте. На мен се падна честта да избирам един лаптоп. Машината е за момиче, което има изисквания машината да си работи ОК.

Аз сведох изискванията до няколко на които държа и се спрях на това:

http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/1871

Според мен лаптопа трябва да е малък ( 13-14 инча - ще се ползва за нормална обикновенна работа - windows, office, филми, интернет, игрички и тн.), да е лек съответно, защото се носи от жена, и да е добър ( хубав процесор, и всички необходими неща като рам, (мин 3г), издръжливост на батерията (това по принцип е по-лесно като е по-малък май) и не на последно място добра цена, защото малките са си скъпички (не най малките де)

Моля за Вашето мнение за избора и препоръки за по-добър такъв.

Благодаря предварително!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tecra-та е хубава.

Друг вариант е Acer Timeline 13

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2380 с вградено видео

http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2472 с 512 MB видео

Tecra-та е с по-хубав процесор, гаранцията е по-добра (3 години no matter what http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=1823 ), но е с вградено видео (за мен е -, за нея може да е ок, но щом казваш че игрички ще се играят..)

Timeline-а е по-евтин, по-бърза RAM, по-лек

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

избраният от вас модел на Toshiba е много добър! С изключение на игрите, всички останали изисквания, които имате се покриват от него.

Видеокартата е вградена, съответно това няма да ви позволи да играете новите игри. Но наистина е изключително подходящ за дама, лек за носене с изчистен и приятен външен вид и да не забравяме добрите параметри и сравнително ниската цена :).

По повод игрите мога да ви предложа отново модел на Toshiba http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/2525, който е нова серия с много добра външна видео карта и на малко по-висока цена.

Може да погледнете и този модел на Lenovo http://laptop.bg/#/details/LENOVO/4/2363, който също е с добри параметри, видео картата е вградена и е малко по-тежичък от Tecra-та на Toshiba.

Поздрави,

Ева

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Железни сте със скоростта на отговаряне, за което благодаря.

Acer Aspire 3810 Timeline - този ми е малко слаб като процесор и въпреки че RAM-а е по бърз си мисля ще ще върви по-слабо от TOSHIBA-та. Разбира се и цената е друга

Toshiba Satellite U500 - това е супер като параметри, но 500 лв отгоре за външно видео, не мисля че е необходимо в конкретния случай защото като казвам игри си представям какви ще са те.

ThinkPad R400 с 4GB RAM - това вече си ме замисля сериозно, като опция основно заради паметта. Не знам само до колко процесора и видеото са съпоставими с тези на TOSHIBA-та. (видеата май са доста подобни, но това на TOSHIBA-та е малко по-добро) Единственото което на пръв поглед ми е минус в случая е че този е по-тежък с 400 грама, което си се усеща и гаранцията е сериозния фактор.

Може ли да ми обясните какво означава 3G HSPA - като изброен детаил на TOSHIBA-та?

Благодаря отново!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Бих искал и аз да дам едно мнение, защото са ми любими марки и двете.

Моделът на Тошиба има три големи плюса най-общо:

1. МНОООООООООООГо добър процесор за парите си!

2. Много приятен дизайн, особено за жена, ще е приказка просто. Леново тук може да се засрами сериозно, но това е ясно - бизнес моделите Thinkpad имат този специфичен "глуповатичък" дизайн, който е предвиден за хора, които ще наблегнат на сигурността и продуктивността, вместо на дизайна.

3. По-дългата и атрактивна гаранция естествено е плюс. За Леново има варианти за удължаване на гаранцията.

Леново също не се дава:

1. Най-сериозният плюс на лаптопа са системите за сигурност. На външен вид няма нищо по-особено от тънка пластмаса, но под нея се крие магнезиево шаси, което обхваща вътрешността и най-вече жизненоважните компоненти на лаптопа. Има клавиатура с дренажи, които да помогнат течности, разлети волю-неволю, да не стигат до важните компоненти на лаптопа (внимавайте все пак, гаранцията не покрива тези щети от намокряне). Освен това има и две защити на твърдия диск - една софтуерна и една хардуерна.

2. Паметта е DDR 3, което хич не е зле.

3. Имаме добри данни за батерията на лаптопа - около 4-5 часа ни дават от производителите като данни, а може и повече да се изстиска.

Ето и видео и кратка статия за него: http://news.laptop.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%8e-%d0%bd%d0%b0-lenovo-thinkpad-r

Като цяло ми се иска да ви предложа Lenovo, защото много си падам по тях, но пък самият аз съм с Тошиба и не крия симпатиите си към марката. Смятам, че една нежна дама (каквато не се съмнявам е бъдещата собственичка на лаптопа:) би се зарадвала повечко на Тошибата. чисто технически и двата отговарят на изискванията като задачи, които ще се изпълняват, но освен, че е малко по-лек, Тошибата е и по-красив. Все пак, разбира се, последната дума остава ваша... който и модел да е, то ще върши отлична работа за посочените цели.

Поздрави, Георги!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за позитивните изказвания за направения до момента избор.

все пак продължавам да търся отговор на въпроса си:

Може ли да ми обясните какво означава 3G HSPA - като изброен детаил на TOSHIBA-та?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...