Sign in to follow this  
Followers 0
Guest mtodorov

Asus K56 VS N56VZ

7 posts in this topic

Здравейте !

Планирате ли да направите сравнение между тези два модела в изпълнението им с i5 процесор ? Ако не, възможно ли е някой накратко да ми обясни плюсовете и минусите им ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз имам от 3 месеца N56VZ но с i7 , и съм много доволна, много е бърз , страхотен дисплей и звук особено с субуфера който е подарък , и с игри се справя чудесно ,въобще съм много доволна! Относно разликата с K56 , K56 има по слаб процесор както и видео карта, резолюцията му е 1366x768 , докато на N56VZ тя е 1920x1080 , друго е че К56 е с гланцов дисплей а N56 с матов, гланцовите не ми харесват много ,защото като излезнеш навън и от слънцето нищо не се вижда, и харда на К56 е 5400 rpm докато на N56 е 7200 rpm което е по-добрия вариант. Единственото нещо с което К56 превъзхожда N56 е това че е по-лек и по-тънък.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моля, ако някой може да ми помогне! Купих си N56vz и ми прави впечетление , че когато правя оценка на производителността на Windows 7 на работния плот на лаптопа ми дава доста занижени стойности от порядъка на 5.1 - 5.2 за "производителност на графика на работния плот". Когато включа LCD монитор към HDMI изхода ми показва нормални стойности от порядъка на 7.0 - 7.1. Зачетох се в отчета и забелязах, че в първия случай лаптопа използва интелската карта, а във втория - NVidia-та. Търсих в продължение на 2 седмици различни начини как да накарам втората графична карта да заработи при оценката на работния плот на лаптопа, но без никакъв успех. Иначе при игри се включва! Моля, ако някой е по-добре запознат с тази технология на NVidia, да ми обясни защо се получава така и как мога да го оправя. Не вярвам, че трябва всеки път като играя някоя мощна игра да включвам допълнителен монитор за да си използвам пълния капацитет на картата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

При този тип бенчмарк, трудно може да се подкара дискретната видеокарта. Игрите и тежките приложения си използват GT 650M, спокойно!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси за бързия отговор. Ето едно клипче на което на 9.23 минута се вижда, че е възможно някак си!

Ще продължа да търся начини и ако успея ще споделя тук, може още някой като мен да се чуди :) Предполагам, че е възможно с някоя от следващите версии на биос-а, които ще излезнат по-нататък. Просто трябва да има някъде опция за монитора коя видео карта да използва!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нагласи Optimus-a на High-performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0