Sign in to follow this  
Followers 0
Guest pr0princ3

Dell XPS M1730 Видео карта

16 posts in this topic

Такаа.. значи взех си следния лаптоп- Dell XPS M1730 (2-ра ръка за съжаление) и имам следния проблем. Знам, че има две видео карти - (NVIDIA GeForce 8700M GT) и разбрах за това SLI mode , но незнам как да го пусна тоя мод. Имам някакви опасения, че не работи едната видео карта.. защото в Device Manager-a ми показва само една и в Nvidia Control Panel ми показва също само една. Освен ако не съм инсталирал някакъв коректен драйвер или нещо.. незнам? Помагайте !! Мерси предварително.

П.С. Ако имате питания.. давайте, понеже незнам дали съм написал всичко точно и ясно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Виж с някоя версия на Everest.... дали ще ти покаже и външната видеокарта.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Значи с Еверест ми показва следното:

На Windows видео ми ги изкарва и двете карти (NVIDIA GeForce 8700M GT)

На PCI / AGP видео ми показва за едната - Тип на устойството - Видеокарта а за другата -3D-ускорител.

На графичен процесор ми показва описанието на устройството с всичките си подробности. и nVidia SLI- което за мое притеснение пише, че е забранено !? (състояние на SLI - Забранено)

според написаното по-горе .. с какво можете да помогнете?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ааааа неее... моя грешка... значи на обща информация там където е раздела Дисплей пише следното:

Видеокарта NVIDIA GeForce 8700M GT (256 MB)

Видеокарта NVIDIA GeForce 8700M GT (256 MB)

3D-ускорител NVIDIA GeForce 8700M GT

Монитор Generic PnP monitor [NoDB]

тоест.. едната карта не я чете май май... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Когато лаптопа се нуждае от повече графична мощ той сам превключва от вградената карта към nvidia-та.

Share this post


Link to post
Share on other sites

значи видео картата функционира перфектно така ли? Ако е така... защо нямам опцията Set SLI в NVIDIA Control panel? Освен това на повечето игри ми забива и лаги.. особено на Assassin's Creed Revelations и Prototype 2. Може би не съм направил настройките както трябва. Незнам какво и къде трябва да бутна за оптимална графика и геймплей. В момента играя на всичко Low и горе долу се играе. резолюцията също е намалена.. ако е с висока резолюция пак забива. Незнам как и откъде да го оправя. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. Замислях да купувам нова карта, но щом казвате, че работи.. ок :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

значи видео картата функционира перфектно така ли? Ако е така... защо нямам опцията Set SLI в NVIDIA Control panel? Освен това на повечето игри ми забива и лаги.. особено на Assassin's Creed Revelations и Prototype 2. Може би не съм направил настройките както трябва. Незнам какво и къде трябва да бутна за оптимална графика и геймплей. В момента играя на всичко Low и горе долу се играе. резолюцията също е намалена.. ако е с висока резолюция пак забива. Незнам как и откъде да го оправя. Ако някой може да помогне ще съм благодарен. Замислях да купувам нова карта, но щом казвате, че работи.. ок :) .

http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1327&game=Prototype%202

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аспарух... пак се изказваш.. без да си прочел както трябва.

Лаптопа е с две ядра на външната видеокарта - 256 + 256

Не говорим за вградената в процесора и външната..

А за второто ядро на външната..

Сигурен ли си.. че си подбрал драйверите ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всъщност този лаптоп няма вградена видеокарта, а е с външна SLI видеокарта, която представлява две GeForce 8700M GT залепени на една обща платка сложена на слот. Според мен проблема е с драйверите или самото второ "голямо" ядро е забранено от BIOS, както може и да си изключи второто ядро на процесора.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Теглиш това: http://www.techpowerup.com/gpuz/ или http://www.cpuid.com...ares/cpu-z.html

(за всеки случай пускаш и Еверест и след това тая програма...)

Виж цифрите :)

И колко използва.

Edited by vvip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега.. На тази програма ми показва следното:

Там където е Clocks :

Core 170 MHz

Shaders: 340 MHz

Memory: 100 Mhz

Там където е Memory:

Size 256 MBytes

Type

Bus Width 128 bits

На евереста ми дава същите показатели. Ако съм пропуснал нещо или това не е което питаше .. питай пак :) .

Мен по-точно ме интересува как да пусна това SLI .. защото ми пише пак nVidia SLI Забранен... може би от BIOS-a се пуска или .. незнам?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да този драйвер съм го изтеглил и инсталирал.. и пак няма сли.. сега намерих някакъв файл в компютъра g84sli.iso. Сега ще го запиша и ще го стартирам там от биоса. Той е някакъв ъпдейт за биоса. ще видим какво ще стане след това.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Голям майтап. Отидоха 2 диска за запис и пак ми показва, че диска е празен.. записах го файла и на друг компютър .. оттам същата работа - празно.. така, че тоя ъпдейт не ми върши работа... :( :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

При мен проблема се появи след преинсталация на windows и се оправи след re-update на bios (флашнах същата версия която си беше) - в случая bios А11. Лаптопа беше същия само че с 9800m gtx sli. Преди да update-на биоса драйверите на Nvidia не засичаха втората карта.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0