Guest VanKaTa

Проблем със зареждането на dell inspiron 5010

18 posts in this topic

здравейте

имам проблем със зареждането на моя dell.

така, включвам зарядното в контакта и светва крайника в синяŠо, и след като го мушна в лаптопа гасне все едно изобщо не съм го включват в контакта !

дайте някаква идея от какво може да е защото не искам да го вoдя на техници че като ги знам какви са нещастници !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Махни батерията и пробвай

2.Пробвай на контакт който не е у вас

3. Когато е изключен лаптопа.. става ли пак така?

Share this post


Link to post
Share on other sites

А, след като го извадиш.. светва ли отново?

Измери с нещо дали работи след изваждането.

Share this post


Link to post
Share on other sites

А лаптопа работи ли изобщо ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Спомням си нещо за настройки при батерията, но не мога да намеря темата в която го четох. По добре го носи на сервиз. До два дена ще ти го наяравят. Провери ли дали имат Dell съпорт в Българя? Евентуално да им се обадиш и да ги питаш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Проблема най-вероятно е в чип на дънната платка

На скоро имах подобен проблем с Lenovo който беше отстранен в сервиз със смяна на съответния компонент,

ако не се лъжа беше контролер за зареждане на батерията !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Този лаптоп има отделен power board - като вероятно късото е в него.

Предполагам е гаранционен, занеси го в сервиз, за да го диагностицират и да сменят необходимата част.

Относно нещастниците - не е хубаво да обиждаш ВСИЧКИ техници, защото тук има доста такива. Заради 1-2-ма не слагай всички под общ знаменател.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Latitude професоре пак ли се изцвъка

. За съжаление в сервизите работят пълни нещастници. Освен, че са нещастни, са и гола вода. Целта им е да ти приберат паричките по възможни най-бързият начин , без "излишен шит и проблеми на главата" Пример за това е подмяната на контролер за зареждане на батерията на форумеца по-горе. Ако имаш пълно късо трябва да пробваш с друго зарядно , защото е възможно да е от него проблемът.Почти винаги проблемът е в СМД кондензатор или стабилизация на напрежение. Ако е от лаптопа. Разглобяваш и премерваш кондензаторите на power board (Голям си англичанин бе Latitude ) , а според мен проблемът не е там ами след него,група от тях дават на късо. На дъното на лаптопа всичко е стабилизации на напрежение и логически елементи.Винаги проблемът е в стабилизациите.Обичновено имат един СМД кондензатор на входа на стабилизацията и един на изхода те са с по-голям размер от останалите. Те се премерват. Тъй като са на един клон всички ще ти дават късо. Хватката е да разбереш кой от всичките е и да го отстраниш, няма смисъл да го подменяш Пък ако ти се занимава си го подменяш, какъвто и да сложиш ще свърши работа. Ако не сложиш някакъв кондензатор, ако има голяма разлика между напреженията на входа и на изхода , може стабилизацията да се понагрява малко повече, но не е болка за умиране. Има вариант в който включваш лаптопа и проверяваш , кой елемент се нагрява повече. Там е късото .... Проблемът, е че захранванията на dell са добре направени и блокират при късо :)

Latitude знаеш ли какво е LAMER. Всичките ти решения май са : Ами иди на сервиз щото съм LAMER и всичките си проблеми ги решавам там и те ще ти помогнат, е ще ти приберат малко кинти пък и няма да разбереш какво му е били точно, ама иди там без "излишен шит и проблеми на главата". Защото на практика няма какво да му кажеш на човека освен да отиде на сервиз.

Edited by WTFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако не оакаш навсякъде, не можеш да спиш, нали?

Видя ли какво съм написал - ако лаптопът е гаранционен, да го занесе в сервиз, за да му подменят дефектиралия компонент.

Не съм англичанин, но някои от нещата на БГ като ги преведеш, излиза друго.

Дали дефектиралият компонент ще е адаптер, захранващата платка (да не кажеш пак, че съм англичанин), или дъното е все едно, ако има гаранция. И понеже се пишеш на голям 'отворко' и едва ли не на добрият самарянин, кажи каква цена ще искаш на човека, за да му смениш елементите? Безплатно, 1, 2 лева? Аз много добре знам какво е Lamer, явно за разлика от теб. Визирайки, че във всичките сервизи работят нещастници, какъв си ти тогава?

Естествено, че ще му вземат пари в сервиза, ако нещото не е гаранционно. Никой не работи безплатно. Като идеш на майстор за колата, примерно и ти каже - 100 лева, плащаш си като пич и си тръгваш, без да хъмкаш и мънкаш, 'щото следващия път ще ходиш пеш.

Така, че ако ти си Lamer, си е твой проблем.

От 'майстори' и 'специалисти' като теб за последните 6-7 години съм се нагледал на толкова уморени лаптопи, компютри, принтери и прочие, че ти е бедна фантазията.. И кой от кой са били 'по-добри' и разбиращи това, което правят. Остани си със здраве.

Съжалявам за офф-топика.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Latitude (нали знаеш,че трябва да ти върна)

А ако не е гаранционен какво ще му кажеш , пак иди на сервиз щото немога да ти дам никаква насока освен тази иди на сервиз. Проблемът е, че познанията ти са ограничени батенце. Проблемът е че хората идват в този форум да задават въпроси, те търсят отговор на тези въпроси , желаят да научат, опитват се да разберат.и се появяваш ти да им се правиш тука на компетентен с твоето " проблемът ти е в power borda иди на сервиз". Еми извинявай всеки мангал на улицата ще ти го каже същото. Ако незнаеш поне недей да пълниш форума с идиотските си съвети , така може и да научиш нещо.

Айде и аз нали съм мнооого важен : "Съжалявам за офф-топика"

и ти да си здрав батенце и полека с акъла ,почвай да четеш и да се образоваш,

Edited by WTFF

Share this post


Link to post
Share on other sites

На дъното на лаптопа всичко е стабилизации на напрежение и логически елементи.Винаги проблемът е в стабилизациите.Обичновено имат един СМД кондензатор на входа на стабилизацията и един на изхода те са с по-голям размер от останалите. Те се премерват. Тъй като са на един клон всички ще ти дават късо. Хватката е да разбереш кой от всичките е и да го отстраниш, няма смисъл да го подменяш Пък ако ти се занимава си го подменяш, какъвто и да сложиш ще свърши работа. Ако не сложиш някакъв кондензатор, ако има голяма разлика между напреженията на входа и на изхода , може стабилизацията да се понагрява малко повече, но не е болка за умиране. Има вариант в който включваш лаптопа и проверяваш , кой елемент се нагрява повече. Там е късото ....

Бах мааму, ти разби всичко детско в мен. Пък аз си мислех че чувам петела много.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WTFF

Баш тоя пич ли ще иска да научи нещо, дет не знае какви са му параметрите на лаптопа? Повечето хора искат само да разберат лесен начин да си оправят лаптопа. Я с драйвер, я с зарядно, я с друго нещо, за да не го носят на сервиз. А ти на всеки втори му викаш да хваща поялника. xD Няма лошо в това! Но специално този тук, едва ли би се захванал само да сваля чипове по дъното, камо ли да ги запоява наново. Не знам каква ви е закачката с Latitude, но няма смисъл да вадиш теми от преди два месеца, за да се чепкате. Има си Л.С. за тази работа.

Мир и любов братя!

Поздрави!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пич как оплюхте техниците ...

Сега остава и админите да почнете :)

Относно повредата ... без мерене и сервиз трудно ще си го оправи човек без никакви техн. познания...

Иначе че е поправимо, да поправимо е...

А относно спора по горе, на един мой познат една от сервитьорките му си занесла лаптопа за ремонт.

Зарядното и не работел и тя го зареждала с зарядно на мъжа си .. но не го казала на техниците...

Взели и 60 лв. ....

Зарядното ново е 45 :)

Така че има значение наистина за съжаление къде ще отиде :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Взех матрица за Dell inspiron 360m (май така беше). Поработи малко и ми изгоря дънната платка. Смених я. Обаче сега (май и преди смяната) бутоните за яркостта са обърнати (вместо единия да намалява, той увеличава и обратното. ) Кажете ми има ли опасност да ми изгори пак дънната платка от тази грешка???? Благодаря за вниманието!! :)))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...