MilenMajarski

HP Pavilion dv6-6003ev проблем с гаснене/wirelss

4 posts in this topic

Здравейте колеги,

Първо благодаря за помоща ви отностно адрес за съпорт в Португалия.

Искам да споделя проблема си с вас и ако можете да ми дадете малко светлина отностно какво според вас не е наред.

Проблема е от 1 седмица вече. Първо изгасна и не можеше да се включи. Махнах батерията и след 2 дни успя да се пусне. Всички неща в youtube пробвах за махане на батериата задържане на power бутона 30 секунди и т.н. не помогнаха. След още няколко дни успя да се пусне като забелязах че когато натисна копчето за изключване на мрежовата карта, компютъра работи без проблем. Преинсталирах целия win7 64bit и това на пръв поглед реши проблема.Мрежовата карта работеше без проблем. След 2 дни отново се появи същия проблем без да съм качвал каквито и да е ъпдейти.Просто заспа и каквото и да натиснеш нямаше реакция. След като махнах батерията въобще не иска да реагира. Свети лампичката на захранващия кабел бяло както трябва да е. Обадих се на сервизния номер и жената ми обясни че трябва да направим тест като отворя компютъра и махна мрежовата карта и пробвам наново. Това не помогна също. Обясни ми че когато съм закупил лаптопа от България има възможност да не ми се подменят частите когато съм в друга държава. Имам едногодишна гаранция + удължена гаранция от 2 години (Extended Care pack). Какво според вас не е наред ? Дъното ? Мрежовата карта ?

Жената от подръжката ми каза че ще ми звънне за още тестове които да направим. Отделно че искаше да отида в магазин за да пробвам различен захранващ кабел и т.н. и т.н. което е информация за друга тема.

Благодаря ви още веднъж.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днес се обадиха и казаха че ще изпратят нова мрежова карта. Компютъра се стартира със старата мрежова карта и работи, но до кога е въпроса. Много е неприатно да се питаш дали ще ти се пусне компютъра особено ако работата ти е свързана с него. Според вас на какво се дължи това ? Има ли някакъв тест с който да проверя на какво се дължи проблема. Дали е от мрежовата карта, биос-а, софтуер...

Share this post


Link to post
Share on other sites

здравейте пак,

смених мрежовата карта, но проблема се появи след 1 седмица отново.Сега въобще не иска да се пусне. Възможно ли проблема да е в дъното ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мхм, абсолютно.

По въпроса с гаранцията - стандартната за модела е 1 година. 2рата година ти важи в БГ (поне според мен).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...